Aya Hiji Awéwé. Di Jerona Simpé


Bingung ogé ngeunaan judul ieu blog. Anu mana judulna téh nya…? Naha ‘Manéhna Nu Mibanda Tulak‘ atawa ‘Aya hiji awéwé. Di Jerona simpé‘? Lamun nengetan kana title-na mah, nya kalimah anu ahir judul ie blog téh. Tapi nu jelas mah alamat blogna di asalbitu.

Mangsa nganjang ka ieu blog dina ping 3 Kresnapaksa Maga 1949 Candra Kala Sunda (6 Pébruari 2013), tulisan panganyarna téh dijudulan Kalangenan, anu eusina ngeunaan naon nya…? Pangaresep kitu? Lah, supaya henteu bingung mah langsung waé longok tulisanana di Kalangenan.

Blog asalbitu
Blog asalbitu

Blog anu geus mimiti dipedar ti taun 2004. Kalawan tulisan anu mimiti dipedalkeun bisa jadi cekelan ngeunaan tujuan atawa pamaksudan ayana ieu blog. Tulisan anu dijudulan ku Kalimah ‘Naha Blog Sunda?’ bisa jadi ngébréhkeun jujutan ayana ieu blog. Coba waé longok eusi tulisan anu dijudulan ku éta kalimah:

Kateuing, saking hayang nulis, meureun. Rek nulis puisi, hoream ngareka-reka jeung milih kecap. Rek nulis cerpen, hoream nyipta-nyipta tokoh. Rek nulis kolom, kudu le ngkep fakta jeung datana. Ribet ah. Geus we nu aya na pikiran semprotkeun di dieu. Bade dianggap diary mangga, rek dianggap ngacapruk, jadi! Bae euweuh nu maca ge (da teu niat beja-beja), asal ngemplong sorangan we. Asal bitu!

Naha blog Sunda? Kateuing. Meureun pedah ngimpi ge make basa Sunda keneh… Peupeuriheun lamun ngaheot nu kaluar tina biwir teh lagu Muse deui-Muse deui, atuh nulis mah rek ku Sunda we.

Thanks mapanas urang, Zi!

Pikeun anu panasaran kana ieu blog, mangga waé longok alamat blogna di http://asalbitu.blogspot.com/.

3 thoughts on “Aya Hiji Awéwé. Di Jerona Simpé

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s