Pasanggiri Nulis Artikel jeung Blog ti PANDI


Pengelola Nama Domain Internet Indonesia (PANDI) ngayakeun pasanggiri (lomba) nulis artikel jeung blog. Ieu pasanggiri bisa diiluan ku jurnalis jeung masarakat umum. Aya dua jinis pasanggiri anu bisa diiluan nyaéta katagori artikel jeung katagori blog.
Katagori artikel jurnalistik bisa diiluan ku jurnalis média citak, éléktronik jeung onlen dina média massa di Indonésia anu luyu jeung katangtuan Undang-undang No. 40 taun 1999 ngeunaan Pers. Artikel anu dijieunna bisa mangrupakeun warta, pamanggih (opini) atawa pitur dina wangunan tulisan, gambar/poto, sora, pidio atawa multimedia. Eusi artikelna ngeunaan domain .id. kalawan artikelna dipedalkeun di média massa dina ping 1 Désémber 2012 nepikeun ka 3 Pébruari 2013.

Pasanggiri Nulis Artikel jeung Blog ti PANDI
Pasanggiri Nulis Artikel jeung Blog ti PANDI

Sedengkeun ari katagori blog bisa diiluan ku saha waé asal urang Indonésia. Tulisan dina blog anu dipedalkeunana bisa mangrupa warta, pitur atawa pamanggih dina wangun tulisan, gambar/poto, ora, pidio atawa multimédia. Eusina ngeunaan domain .id, kalawan dipedalkeun dina ping 1 Désémber 2012 nepikeun ka ping 3 Pébruari 2013 dina blog anu bisa diaksés ku saha waé ngaliwatan internét kalawan henteu diwawatesanan.

Cara ngiluan kana ieu pasanggiri lamun katagori artikel jurnalistik nyaéta ku jalan ngadaptarkeun artikel ku anu ngiluanana (pribadina atawa médiana) ku jalan ngirimkeun panumbu (link) artikel ngaliwatan sérélék anu dilengkepan ku data pribadi jurnalis jeung médiana. Lamun artikel anu dipedalkeunana di média citak, anu dikirimkeuna téh média citak anu medalkeun tulisanana ngaliwatan pos anu dilengkepan ku data pribadi anu ngirim jeung médiana. Artikel dina wangunan séjén (sora, pidio, multimédia) anu teu bisa diaksés ngaliwatan internét bisa dikirimkeun payilna langsung ngaliwatan sérélék atawa surat pos. Artikel dikirimkeun paling elat tina ping 6 Pébruari 2013.

Sedengkeun anu hayang ngiluan katagori blog ku jalan ngirimkeun panumbu tulisanana ngaliwatan sérélék anu dilengkepan ku data pribadi katut akun pesbuk jeung twitter. Terus ku mikaresep (like) lambaran PANDI di pesbuk http://www.facebook.com/pandi.id kalawan nuturkeun (follow) akun Twitter PANDI @pandi_id. Sérélék anu dikirimkeun paling elat ditarima ping 6 Pébruari 2013.

Sérélék pikeun ngiluan ieu pasanggiri nyaéta lomba@pandi.or.id kalawan jejer Lomba Penulisan Artikel dan Blog. Sedengkeun ari alamat anu dituju pikeun ngirim surat ka Panitia Lomba Penulisan Artikel dan Blog, Pengelola Nama Domain Internet Indonesia (PANDI), Gedung Arthaloka Lantai 11 Jalan Jenderal Sudirman Kav. 2 Jakarta 10220.

Panglélér (hadiah) anu baris ditarima pikeun pinunjul kahiji nepikeun ka pinunjul katilu dina ieu pasanggiri téh mangrupakeun duit anu gedéna tilu juta pikeun pinunjul kahiji dina katagori artikel jurnalistik, dua juta satengah pikeun pinunjul kahiji katagori blog.
Pikeun inpo leuwih teges, bisa ngalongok loka PANDI.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s