Di Dayeuh mah Teu Cocog Huhujanan Maké Payung


Mimiti maju ka usum hujan. Kudu ngabiasakeun sorangan lamun pasosoré hujan ngecrek. Kudu siap sayaga lamun ka mamana téh mamawa tiung pikeun niungan awak tina hujan kayaning payung atawa jas hujan. Daun cau mah teu asup itungan, da di dayeuh mah geningan geus jarang tangkal cauna ogé. Teu saperti di lembur, masih kénéh loba manggihan tangkal cau di kebon sisi jalan anu bisa diala daunna pikeun tiung.

Lamun hayang merenah jeung buni mah alusna maké jas hujan. Salian ti gampang makéna jeung buni ogé gampang mamawana, kari ditilepan terus asupkeun kana kantong. Da payung mah kadang tara bisa ditilepan. Katambah deui lamun aya angin, payung mah osok rada susah ngadalikeunana lamun katebak angin.

Make payung nalika hujan

Salian ti éta, aya deui anu nyababkeun rada wegah maké payung téh. Di dayeuh mah sigana teu cocog lamun kudu huhujanan maké payung téh. Maksud mah maké payung téh kusabab embung kabaseuhan kusabab hujan, tapi kanyataanana mah remen kacipratan cai hujan. Komo deui lamun ngaliwat ka jalan gedé. Da cai hujan anu nyiprat kana awak téh geningan lain ti luhur, tapi di gigir. Leuwih geuleuhna, cai kolomberan atawa cai leuncang anu nyipratna téh. Cai hujan anu namper di jajalaneun téh remen kagilesan ku kandaraan, bok gilinding dua boh gilinding opat. Leuheung lamun saeutik mah da ieu kadang mancawura kana awak kusabab kalindes kandaraan. Teuing kumaha atuh da, cai leuncang téh kalahka nyalangkrung di jajalaneun. Cai leuncang téh siga anu embungeun ngocor kana solokan di sisi jalan. Jadi waé cai leuncangna nyiprat ka mana meni.

Leuwih keuheulna deui lamun kandaraan anu nyorang cai leuncang anu nyalangkrung téh lain ngalaunan, kalahka ngagancangan majuna. Atuh cai téh beuki tarik waé mancawurana. Naha saha anu kudu disalahkeun. Salah anu maké payung, salah anu naék kandaraan atawa salah cai leuncangna?

(Gambar meunang nginjeum ti http://media.viva.co.id/)

One thought on “Di Dayeuh mah Teu Cocog Huhujanan Maké Payung

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s