Sukabumi X Deres = ?


Teu ngahaja, mangsa jalan-jalan ka dayeuh Jakarta, keur macétna jalan papanggih reujeung beus gedé. Dina kaca éta beus téh aya tulisan Sukabumi X Deres. Dibacana téh sigana mah Sukabumi Kali Deres atawa Sukabumi Dikali Deres?

Sukabumi x Deres

Panasaran sugan apal, nanya ka supir anu keur nyupiran mobil nu keur dicicingan. Ari Sukabumi Kali Deres sabaraha? Cekéng téh. Jawabna téh paling ogé sapuluh rébuan.

Oh…. Hartina Sukabumi X Deres = 10.000.

Ari Sukabumi Di( )kali Deres sabaraha…? Cekéng téh nanya deui.

Jawabna téh, palid kitu mah.

Naha béda…? Apanan nurutkeun itung-itungan dina matématika di sakola mah, aksara mah susah atawa teu bisa lamun kudu diitung téh. Angka wungkul anu bisa diitung téh. Tapi geningan kanyataanana mah bisa diitung. Contona anu tadi téa, Sukabumi Kali Deres téh hasilna 10.000.

(Gambar meunang nginjeum ti http://static.inilah.com/)

2 thoughts on “Sukabumi X Deres = ?

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s