Reumis Girimis Kasedih


Reumis Girimis Kasedih

Engkang, nu dianti-anti
Piraku lali ka jangji
Cidra subaya baheula
Nalangsa mupus impian

Lamun neuteup tangkal mahoni
Langit nguyung alum ngungun
Reumis girimis kasedih
Cicirén manjing kapeurih, manjing kapeurih

Enung, mustikaning ati
Kiwari lain bihari
Mangsa laas ti lawas
Lalakon tina lalakon

Lamun nyawang katineung urang
Asih nganteng na lelembutan
Jangji mapaés kadeudeh
Cicirén manteng kageugeut, manteng kageugeut

Bongan saha urang tepung
Naha mupusti tresna
Bongan saha urang pisah
Naha mupusti rasa, mupusti rasa

Gusti nu ngatur lalakon
Nu Mgawelah unggal ringkang
Boa sajatining asih wujudna gelaring bagja
Nu méngpar tina tetekon laraba tina bebendon
Abdi Gusti sumérén kana papastén

(Sanggian: Yus Wiradiredja; Wanda: Panambih; Laras: Madenda)

2 thoughts on “Reumis Girimis Kasedih

  1. pami teu lepat, rumpaka ieu lagu disanggi ku kersana Bp Eddy D. Iskandar. Pami Pa Yus sareng Bu Nina K. Soepardi pami teu lepat anu ngagalindengkeun harita. Teras ieu lagu digalindengkeun oge ku Ibu Mamah Dasimah sareng Pa Didin S. Bajuri

    Like

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s