Kala (Kalénder) Sunda Taun 1945(?)


Sanggeus maluruh maké penyungsi google, anjog ka loka Lembaga Adat Karaton Padjadjaran. Dina ieu loka aya pedalan ngeunaan Kalénder Sunda. Kala (Kalénder) Sunda anu diancokeun téh mangrupa dua gambar anu midangkeun ngaran bulan-bulan katut poé dina unggal bulan Kala Sunda. Dina dua gambar éta dipidangkeun Kala Sunda salila satauneun.

Kala Sunda lambaran kahiji
Kala Sunda lambaran kadua

Kala Sunda anu dipidangkeun nuduhkeun taun 1945, anu ninggang dina taun 2011-2012.

Ngan asa aya anu anéh. Naha bet taun 1945? Padahal apanan nurutkeun inpo anu geus kacatet mangsa tiheula dina pedalan Kamari téh Taun Anyar Sunda anu ka 1948, taun ayeuna téh rarasaan mah taun 1948 dina Kala Sunda.

Keun waé kétang teu kudu jadi masalah. Susuganan waé ka hareupna bakal meunang bongbolongan mana anu sabenerna. Nu penting mah ieu Kala Sunda téh bisa dijadikeun inpo tambahan ngeunaan Kala Sunda.

(Gambar meunang nginjeum ti http://lakpad.blogspot.com/)

2 thoughts on “Kala (Kalénder) Sunda Taun 1945(?)

  1. If the suggestions above sounds fantastic, and yes
    it should, you will want to start playing poker online today.
    In order to avoid becoming dull we all involve ourselves in
    some form of play. For those that want a gaming laptop, the design is not
    essential or.

    Like

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s