Ngeunaan Prosésor Mediatek MT6575


MT6575 mangrupakeun hiji prosésor anu dipedalkeun ku pausahaan Mediatek anu diancokeun pikeun dipaké dina hénpon pinter, hususna hénpon Android. Ieu prosésor téh ditujukeun pikeun nyieun hénpon anu hargana murah nepikeun ka sedeng, kurang ti 200 dolar. Ieu prosesor dijieun dumasar kana arsitektur ARM Cortex A9 anu miboga galura gawé (frekuensi) 1 GHz. Lumayan gancang ogé, sakumaha prosésor hénpon kaluaran ti pausahaan séjénna. Ngan ulah kabelejog, sanajan miboga galura anu sarua atawa malahan leuwih, ieu prosésor téh ngan ukur miboga inti hiji. Jadi dijerona ngan ukur aya hiji inti prosésor (single-core), lain dua (ganda) inti (dual-core) atawa opat inti (quad-core). Sanajan sarua miboga galura gawe 1 GHz, MT6575 beda reujeung Texas Instrument OMAP 4430 katut Scorpio A9. Béda jumlah inti ieu mangaruhan kana cara gawé prosésor hususna nalika kudu migawé loba pagawéan dina sakali waktu (multitasking).

Prosesor Mediatek MT6575

Kamampuhan anu dipiboga ku ieu prosésor salian ti galura gawéna anu bisa nepikeun ka 1 GHz, ieu prosésor ogé dibekelan ku kamampuhan pikeun ngadalikeun jeung ngarojong layar 3D (tilu-dimensi). Ieu kamampuhan téh dirojong ku ayana prosésor grapik PowerVR SGX Series5. Ditambahan ogé ku bisa ngadalikeun dua kartu SIM sakaligus. Terus ogé resolusi layar anu dipakéna bisa nepikeun ka 950 x 540 piksel kalawan bisa muter pidio 720 piksel HD. Teurs kamera anu bisa disambungkeun nepikeun ka dalapan megapiksel.

Pangrojong kana sistem operasi Androidna ogé geus alus pisan. Ieu prosésor bisa diterapan Android Ice Cream Sandwich (ICS) atawa Android 4.0.

Nurutkeun inpo anu disadiakeun dina loka pausahaan anu nyieun ieu prosésor, kamonésan-kamonésan ieu prosésor téh diantarana:

  • Inti prosésor ARM Cortex A9 anu miboga galura gawé (frekuensi) 1GHz anu alus pikeun nyungsi dunya maya (internét) jeung aplikasi séjénna.
  • Ayana prosesor grapis PowerVR SGX Series 5 GPU anu ngancokeun pidangan jeung kamampuhan kaulinan (game) 3D anu alus.
  • Bisa muter jeung ngarékam pidio 720p HD anu alus.
  • Kamera nepikeun ka 8 MP kalawan ditambahan kamampuhan pikeun ngolah poto.
  • Layar anu disadiakeun bisa nepikeun ka resolusi qHD 960×540 piksel.
  • Ngarojong modeu pidangan layar nangtung (portrait) jeung manjang ka gigir (landscape) kalawan maké hardware husus.
  • Kamonésan pikeun muter pidio 3D stereo jeung pikeun ngarubah pidio/gambar 2D kana 3D kalawan gancang.
  • Merlukeun daya listrik anu leutik, bisa nepikeun ka 500 jam diantepkeun jeung ngaleuwihan 8 jam lamun dipaké nelepon, 45 jam pikeun muter lagu jeung nepikeun ka 6 jam lamun dipaké maén kaulinan 3D.

Di pasar Indonesia hénpon anu ngagunakeun ieu prosésor téh geus lumayan loba. Diantarana waé Zyrex OneScribe ZA987 jeung Polytron Wizard W3430.

(Gambar meunang nginjeum ti internet)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s