Tatapakan Imah Panggung


Dina nalika ngawangun wangunan imah teu bisa leupas tina dadasar wangunan. Dadasar anu dijadikeun tatapakan ngawangun imah. Wangunan tatapakan kacida pentingna dina unggal wangunan. Tatapakan paling basajan dina wangunan mah nyaéta tatapakan imah panggung anu dijieunna tina batu meunang mapas. Batu anu teuas téh dipapas ngawangun kotak jangkung anu rada rada leutik ka luhurna. Sigana mah maksudna téh supaya henteu gampang dijuralit lamun ditangtungkeun.

Tatapakan imah panggung tina batu

Miboga tatapakan imah tina batu mah bisa tahan mangtaun-taun. Najan imah anu diwangun di luhureun éta tatapakan geus ganti atawa dipindahkeun, tatapakan mah henteu robah ku robahna waktu atawa henteu kudu diganti. Wangunan tatapakan téh henteu robah atawa ngaleutikan. Angger ngajanggélék saperti kitu. Kituna téh bakating ku kuatna batu tatapakan. Matakna, tatapakan imah panggung baheula mah bisa diwariskeun. Najan imahna geus ruksak ogé, tatapakanana mah henteu réngrot-réngrot acan.

Kitu alusna tatapakan imah baheula.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s