Mikawanoh Tumblr, Blog anu Basajan


Ceuk béja mah Tumblr téh mangrupakeun hiji wangunan mandala maya pikeun nyieun blog. Ngan blog di Tumblr mah béda reujeung wangunan blog-blog biasa saperti wordpress atawa blogspot. Wangunan blog di Tumblr mah kacida pisan basajanna. Tumblr dijieun pikeun jadi hiji wangunan blog anu teu kudu susah-susah dina babagi tulisan, poto, panumbu, musik, pidio jeung cutatan ngaliwatan panyungsi internét, hénpon, sérélék, ti mana waé ayana kalawan gampang jeung gancang. Jadi sabenerna mah Tumblr téh sipatna sarua waé reujeung blog biasa anu bisa dijadikeun tempat medalkeun tulisan atawa média lainna. Hiji anu ngabédakeunana téh nyaéta wangunan anu kacida basajan. Basajan dina medalkeun tulisan, ogé basajan dina babagi tulisan. Nalika anu keur nyungsi internét mikaresep kana hiji pedalan, kari neken widang ‘Share on Tumblr’ pikeun babagi pedalan kana sababaraha rupa panumbu pikeun babagi anu aya di internét kayaning tulisan jeung poto ka jalma séjén.

Pikeun ngagunakeun Tumblr teu kudu diajar kalawan susah-susah. Kamonésan anu disadiakeun di Tumblr gampang jeung gancang digunakeunana. Anu hayang medalkeun pedalan (tulisan, poto, lagu, pidio) ngaliwatan Tumblr kari nyieun akun di Tumblr. Saterusna kari nyieun pedalan anu baris dipedalkeun. Waktu anu dibutuhkeun ngan ukur sakeudeung.

Ancoan atawa pidangan Tumblr

Nurutkeun tulisan anu dipedalkeun ku GCF LearnFree.org dina tulisan anu judulna What is Tumblr?, aya sababaraha alesan anu bisa dipaké jadi dadasar pikeun nyieun blog di Tumblr, diantarana:

  • Tumblr mah gampang. Tumblr nyampakeun tempat pikeun nyieun pedalan anu alus jeung gampang. Kari milih jinis pedalan anu arék dipedalkeun, saterussna Tumblr bakal ngatur pedalan anu baris dipedalkeun. Pedalan ogé bisa dijieun ngaliwatan sérélék atawa hénpon.
  • Tumblr mah gampang dipolesna. Loba pisan theme anu disadiakeun pikeun digunakeun dina ngatur pidangan blog di Tumblr.
  • Tumblr mah gagah. Kalolobaan theme anu disadiakeun diwangun pikeun midangkeun gambar jeung pidio kalawan gampang.
  • Tumblr méré kabébasan pikeun babagi. Salasahiji alesan naon sababna Tumblr dijadikeun tempat neundeun gambar kusabab gampang jeung gancang sumebarna ka mamana. Hal ieu téh kusabab ayana pakakas pikeun Reblog, medalkeun deui pedalan anu geus aya kalawan gampang.

Kabita ku basajan jeung gampangna nyieun blog? Cobaan waé nyieun blog di Tumblr.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s