Jadwal Imsakiyah di Pekanbaru


Wewengkon dayeuh Pekanbaru mah béda reujeung wewengkon dayeuh Bandung atawa Sumedang. Wanci di Bandung atawa Sumedang mah teu jauh teuing bédana reujeung wanci di Jakarta. Bédana ngan ukur dua menit atawa tilu menit. Jadi teu pati lieur teuing ngitungna. Sedengkeun ari di Pekanbaru? Apanan teu apal bédana wanci antara Jakarta jeung Pekanbaru. Sedengkeun wanci téh apanan dina bulan puasa mah kacida pentingna. Utamana pikeun saur jeung buka.

Untung waé sanggeus dipaluruh mah meunang inpo ngeunaan wanci imsak jeung bukan pikeun dayeuh Pekanbaru salila sabulan campleng. Sumberna ti Pro Berita.

Ciri wanci sabulaneun pikeun dayeuh Pekanbaru

(Gambar meunang nginjeum ti http://www.proberita.com/)

Wilujeng Ngalaksanakeun Ibadah Shaum Romadhon 1433 H


Wilujeng Ngalaksanakeun Ibadah Shaum Romadhon 1433 H

Cunduk waktu anu tangtu
Bulan anu ditunggu-tunggu
Ti waktu ti béh ditu
Ayeuna gening geus katimu

Najan anggang ayeuna datang
Nedunan sagala kahayang
Hayang nepi ka bulan caang
Hayang boga kahadean nu ngayang

Bungah bagja bisa nepi
Ka bulan anu ngan hiji
Kalawan jiwa raga walagri
Nohonan pamundut Illah Robbi

Bulan agung ulah pundung
Napsu tahan ulang diberung
Sengker kahayang nu metung
Takwa sugan bisa jucung