Panasna Dayeuh Pekanbaru


Cenah ceuk béja, dayeuh Pekanbaru mah panasna lumayan. Lamun dibandingkeun reujeung dayeuh Bandung mah panasna leuwih panas. Panasna téh kurang leuwih 28 darajat Sélsius. Kitu cenah.

Nepi ka anu dituju, bener ogé. Komo dina kaayaan tengah poé mah matak ngoprot késang, bakating ku panas. Lamun leuleumpangan atawa jalan-jalan téh pasti kaluar késang. Lamun tumpak mobil, kudu waé ngahurungkeun AC mobil. Lamun keur di imah mah henteu panas teuing da di rohangan imahna aya AC, jadi teu pati panas teuing.

Dayeuh Pekanbaru

Kituna téh teu anéh. Da dayeuh Pekanbaru mah tempatna henteu luhur-luhur teuing. Lamun diukur tina cai laut téh cenah henteu jangkung. Perenahna dayeuh Pekanbaru mah di tempat anu lémpar datar. Sakurilingeunana euweuh gunung anu gugumplukan. Wewengkon sakurilingeunana téh patempatan anu datar. Datar nepikeun ka wewengkon anu nyambung ka laut. Kusabab éta sigana mah kunaon dayeuh Pekanbaru bet panas.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s