Kiamat Internét, Lain Kiamat Sabenerna


Maca warta dina sababaraha poé kamari anu aya di mandala maya (internét), aya warta anu matak panasaran. Cenah nurutkeun warta, contona waé anu dipedalkeun ku detik.Net dina ping 3 Juli 2012, bakal aya kiamat internét anu mawa geunjleung ka saban wewengkon di dunya. Kajadian kiamatna dina poé ayeuna (9 Juli 2012) cenah.

Kiamat internet

Naon atuh ari kiamat internét téh? Kiamat internét mangrupakeun istilah anu dijieun anu nuduhkeun kaayaan anu matak geunjleung. Dina poé ayeuna jaringan internét di sababaraha nagara bakal dipareuman. Jadi di nagara anu jaringan internétna dipareuman, moal bisa nyambung ka internét.

Kunaon bet dipareuman sagala?

Tujuan mareuman jaringan internét ieu nyaéta pikeun meresihan komputer-komputer DNS anu geus kaasupan virus DNSChanger. Virus DNSChanger? Heueuh cenah ayeuna téh keur mahabuna virus DNSChanger anu bisa ngacak-ngacak jeung ngarobah setélan DNS (Domain Name System) komputer anu diasupan ku éta virus. Sabenerna mah cenah, ieu virus téh geus sumebar ti mimiti bulan Nopember 2011. Pikeun ngungkulanana, taya deui carana salian ti mareuman heula komputer anu geus kaasupan ku éta virus anu saterusna bakal diberesihan virusna.

Kitu cenah mah…. Ngan nepi teu nya ka nagara Indonésia?

(Gambar meunang nginjeum ti http://www.narotama.ac.id/)

3 thoughts on “Kiamat Internét, Lain Kiamat Sabenerna

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s