Beuki Mahabuna Komputer Jingjing Gaganti Komputer PC


Dumasar kana panalungtikan ti pasar komputer, cenah, jual beuli komputer biasa (komputer PC) geus ngurangan. Jalma-jalma anu mikabutuh komputer pribadi (PC) geus ngurangan. Kalolobaan jalma leuwih milih komputer anu bisa dibabawa ka mamana (komputer jingjing) tibatan meuli komputer PC. Hal ieu bisa disaliksik dina jumlah komputer pribadi reujeung jumlah komputer jingjing anu kajual ti taun ka taunna. Taun kamari (2011) mah cenah jumlah komputer PC anu bisa dijual téh ngurangan tibatan taun saméméhna, sedengkeun ari taun ayeuna ngalaman naék, ngan naékna teu pira. Sedengkeun ari komputer jingjing mah naékna ngajaul pisan. Komputer jingjing anu nyongcolang téh kaasup laptop atawa notbuk katut tablét. Komo satutasna Apple nyiptakeun iPad mah, komputer tablét lumayan nyongcolangna di pasar.

Komputer PC atawa komputer jingjing?

Pikeun ka hareupna, aya bahan komputer PC téh moal ditolih ku jalam anu merlukeun komputer. Komputer anu diperlukeun téh condong kana jinis komputer jingjing atawa tablét anu bisa dibabawa ka mamana kalawan gampang. Bakal leuwih meuweuh deui komputer jingjing anu aya di pasar. Kalawan beuki ancrag-incrigna jalma ku rupa-rupa kaperluan dina kahirupanana, mikabutuh parabot anu ngarojong kana gampangna ancrag-incrigna. Parabot anu cocog dina hal komputer mah taya deui salian ti komputer jingjing atawa tablét. Salian ti hampang dibabawana, ogé kamampuhanana anu terus naék ampir nyaruaan kana kamampuhan komputer biasa. Komo sakadar pikeun ngan ukur nyatet atawa ngetik mah, teu kudu maké komputer PC anu beurat. Pikeun ngetik tulisan bisa maké komputer atawa tablét. Paling ogé anu tacan bisa disaruaan ku komputer jingjing kana kamampuhan PC mah dina dipaké anu beurat-berat saperti maén gim atawa desain grafis 3D. Teuing lamun ka hareupna mah, sigana mah ka hareupna bisa waé kamampuhanana bisa nyaruaan kana kamampuhan komputer PC.

Sabenerna mah kamampuhan komputer jingjing bisa waé nyaruaan kana kamampuhan komputer PC, ngan kudu dipikirkeun ngeunaan daya listrik anu dibutuhkeunana. Komputer jingjing dihurungkeunana téh apanan maké batré anu miboga wawatesan dina hal daya listrikna. Kamampuhan komputer biasana mah sarimbagan reujeung daya listrik anu dipakéna. Beuki alus kamampuhanana, beuki gedé daya listrik anu dibutuhkeunana. Jadi anu kudu jadi tinimbangan dina komputer jingjing mah masalah daya listrikna. Komputer jingjing anu alus mah mikabutuh daya listrik anu saeutik, supaya bisa manjangkeun umur makéna komputer. Salian ti éta, panas akibat tina makéna listrik. Beuki gedé daya listrik anu dipakéna bakal nyababkeun panas anu leuwih tibatan maké daya listrik anu leutik. Komputer jingjing mah kudu bisa nyingkahan panas anu kaleuleuwihi.

Ahirna mah, beuki dieu loba pausahaan anu nyieun komputer jingjing anu awét daya listrikna (mikabutuh daya listrik anu saeutik) supaya batréna bisa dipaké lila. Teu kudu mindeng teuing nyolok kana listrik PLN. Sakali ngecas bisa dipaké sababaraha jam.
Lamun nilik kana pangabutuh mah, jalma-jalma anu maké komputer jingjing henteu miharep kamampuhan anu nyaruaan kana kamampuhan komputer PC saperti dina maén gim, tapi komputer jingjing anu awét batuna kalawan hampang dibabawana. Henteu matak riba mamawana.

Ku bakal mahabuna komputer jingjing anu kaasup jinis Ultrabook anu standarna dikaluarkeun ku Intel atawa Ultrathin standarna AMD, bakal ngalem anu mikabutuh komputer anu awét batuna turta hampang pisan dibabawana.

(Gambar meunang nginjeum ti http://www.blogspot.com/)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s