Mojang Manis


Lagu saterusna masih kénéh kawih ti Aah Suryani katut kénging ngarumpaka Mang Raida anu judulna Mojang Manis. Pangwawaas panginget-nginget ka sarakan lembur sorangan.

Mojang Manis

Tukeur cingcin lain kawin
Éta mah patali batin
Panyimpay kabirahian
Siloka kembang rimbitan
Acan sah ngalambang sari
Sanajan kabeungkeut jangji
Patepung jeung mojang manis
Henteu punah sambarangan

Ngan kudu pada satia
Singlar sagala gogoda
Nu bakal rugi ahirna
Pamaksudan teu laksana
Mun pareng tinekanan
Ulah rék aing-aingan
Sing luyu sabilulungan
Nu dipamrih kamulyaan

Tukeur cingcin geus biasa
Mun urang rék rumah tangga
Keur meungkeut tali pasini
Sangkan ulah jalir jangji
Kapan aya paribasa
Munding dicekel tambangna
Jalma dicekel omongna
Sangkan bisa dipercaya

Komo di jaman kiwari
Mojang manis téh taliti
Waspada ngajaga diri
Tara sok kacingcirihit
Mun campur taya gunana
Bébas mo taya waktuna
Di ahir pasti cilaka
Jadi mojang pinuh noda

(Gambar meunang nangkep ti http://www.youtube.com/)

One thought on “Mojang Manis

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s