Mahalna Dahareun di Jero Bandara Soekarno-Hatta


Kusabab naék kapalna kudu entragan jam 9, kapaksa kudu nungguan heula di bandara. Da inditna mah bareng reujeung anu entragan isuk-isuk. Untung wae henteu sorangan indit beurangna. Néangan tempat nungguan bagéan indit jam 9, euweuh tempat cicing anu ngeunaheun. Aya ogé tempat cicing anu ngeunaheun di jero rohangan anu jualan dahareun, da loba korsi reujeung méja.

Anu ngaranna tempat ngajualan dahareun mah nyadiakeun tempat cicing korsi méja téh taya deui salian ti pikeun anu ngadon dahar atawa jajan. Kapaksa waé ngadon asup ka jerona sakalian sarapan, da basa indit tacan sarapan heula. Néangan tempat anu di juru supaya rada ngeunaheun najan kudu ngajéngjéhé nundutan. Sakalian waé pésen dahareun pikeun sarapan. Cenah kudu nyokot sorangan….

Kapaksa waé milih dahareun anu aya. Supaya murah, milih dahareun téh anu basajan waé. Henteu daék milih dahareun anu anéh-anéh da bisi mahal. Kabeneran mawa duitna saeutik. Saméméh dibawa ka méja, kudu diitung heula katut dibayar heula. Sanggeus diitung, katut kaluar hargana, mani ngajenghok. Mani mahal-mahal teuing? Alakadar dahar sangu meunang ngagoréng ditambah ku angeun sop baso ditambah cai akua hiji, hargana nepikeun ka 35 rebu….

Tapi kumaha deui, da geus diwadahan. Kapaksa waé dibayar.

Mani mahal-mahal teuing. Kawas di tempat pakanci waé, hahargaan téh naékna teu adeuh. Naha kusabab mayar séwa tempatna kitu mahal téh atawa kusabab hal séjénna? Hanas teu bebekelan ti luar. Saacanna asup ka jero bandara téh meuli heula dahareun pikeun bekel di jero bandara katut di jalanna. Éta wae mangsa geus asup ka jero deui saacanna naék kapal, hayang nginum téh kudu ngaluarkeun béaya 5 rebu pikeun meuli cai téh anu dibotolan. Nalika di awang-awang ogé sarua, harga dahareun anu dijual téh asa mahal….

Tempat caricingna jalma anu arek naek kapal ngapung

Ka hareupna mah, lamun arék iinditan téh kudu bebekelan heula. Kawas baheula lamun arék indit pakanci téh apanan osok nimbel heula pikeun bekel di jalan, sakalianeun lapar téh kari muka timbel (bekel).

(Gambar meunang nginjeum ti http://jurnalpatrolinews.com/)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s