Kanjut Kundang


Henteu maksud cawokah atawa jorang. Da ieu mah lain cawokah atawa jorang, jeung barina ogé taya pakaitna reujeung kecap jorang.

Anu dipimaksud ku Kanjut Kundang di dieu mah mangrupakeun ngaran pikeun wadah atawa tempat teuteundeunan. Ieu wadah dijieun pikeun tempat teuteundeunan kayaning duit atawa ubar budak. Kanjut Kundang teu leupas ti kolot (indung) anu miboga budak leutik atawa orok. Salian ti ngagagandong budak leutik atawa orok, ogé bari mamawa Kanjut Kundang. Malahan nalika keur saré ogé, Kanjut Kundang téh biasana mah tara jauh ti budak anu keur saré.

Wawadahan anu nyarupaan kana Kanjut Kundang

Kanjut Kundang dijieunna tina lawon atawa kaén. Ngahaja dijieun nyarupaan kana kantong anu leutik, kalawan aya talian pikeun pamageuhna (pikeun muka reujeung nutupna). Éta tali bisa dicanggreudkeun reujeung dikendoran. Wangunanana mah siga burayot.

(Gambar meunang nginjeum ti internet)

2 thoughts on “Kanjut Kundang

  1. Jorang soteh saur anu piktor atanapi teu apal, da eta diaosna hiji-hiji. Emut kapungkur diajar ngaput ku pun biang teh, dikawitan ku anu di luhur. Hahaha, teu tega nyeratna..

    Like

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s