jQuery UI Dialog, Bisa Dijadikeun Gaganti ThickBox


Teu salawasna bisa ngagunakeun ThickBox pikeun ngancokeun inpo anu maké kotak anu ngambang (kotak dialog) dina lambaran loka (wéb). Kadang dina nalika dihijikeun reujeung jQuery UI Tab mah, kaluar hal anu gagal (error) nalika nutupna ThickBox. Kotak ngambang téh gagal nutup nalika ditutup lamun dina lambaran lokana aya wijét jQuery UI Tab. Teuing tacan kapaluruh laratan kumaha cara ngungkulanan atawa bener-bener teu bisa diungkulan. Kusabab tacan aya cara ngungkulanana, mimitina mah henteu maké Tab lamun arék ngagunakeun ThickBox téh.

Ahirna meunang inpo, yén dina jQuery UI ogé aya wijét anu disebut Dialog (jQuery UI Dialog). Pasipatan ieu jQuery UI Dialog téh ampir sarua reujeung ThickBox, bisa dipaké pikeun ngancokeun inpo maké kotak ngambang dina lambaran loka. Ngan anu ngabédakeunana téh nyaéta lamun jQuery UI Dialog mah geus jadi bagéan tina jQuery UI, sedengkeun ari ThickBox mah masih kénéh misah. Ceuk basajanna mah, jQuery UI Dialog mah resmi bawanana jQuery UI. Kusabab kitu, jQuery UI Dialog mah sigana moal diadu (silih sigeung) reujeung wijét jQuery UI séjénna.

Ancoan jQuery UI Dialog di loka http://jqueryui.com

jQuery Ui Dialog, sakumaha inpo anu diancokeun dina loka jQuery, kotak anu ngambang (kotak dialog) dina lambaran loka anu miboga tempat judul (title bar) reujeung tempat eusina (content area). Kotak ieu bisa dipindah-pindah, dirobah ukuranan (digedéan atawa dileutikan) katut bisa ditutup ku jalan neken lambang x anu aya di juru katuhu luhur kotak ngambangna. Lamun eusina ngaleuwihan gedéna kotak, bakal aya paranti ngagulung eusi (scrollbar) di sisi katuhu kotak dialog. Di bagéan handap kotak, aya daérah pikeun neundeun kenop-kenop lamun diperlukeun kenop, gumantung kana jinis kotak ngambang anu dijieunna.
Dina makéna ieu jQuery UI Dialog, kacida gampangna. Lamun hayang ngancokeun ieu kotak ngambang, tinggal nulis script:

$(foo).dialog();

Pikeun inpo anu leuwih lengkap bisa ngalongok ka loka jQuery UI Dialog.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s