Kokoplahu Bulan Purnama (Supermoon)


Kokoplahu Supermoon?

Dina peuting tadi kabeneran aya kajadian kokoplahu. Cahya panonpoé anu sakuduna nepi ka bulan kahalangan ku alam dunya (bumi). Ngan aya hal anu ngabédakeun reujeung kokoplahu biasa. Dina peuting tadina mah kokoplahuna disebutna téh kokoplahu supermoon atawa kokoplahu bulan purnama. Kabeneran kajadian kokoplahuna dina waktu bulan purnama katut leuwihna téh kabeneran ogé bulan téh cicingna eukeur dina tempat anu pangdeukeutna reujeung bumi.

Bulan satutasna kokoplahu bulan purnama

Ieu kajadian téh arang langka. Cenah mah kajadianana téh bisa sapuluh taun sakali. Bulan purnama katempona leuwih gedé tibatan bulan purnama lianna dina sataun ayeuna. Kajadian kokoplahuna ogé ngan sakeudeung, kurang leuwih opat jam-an. Kokoplahu sabenerna mah dimimitian ti jam 3 burit waktu Indonesia bagéan Kulon. Sedengkeun tungtungna dina jam 8 peuting leuwih 19 menit-an.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s