Perda Basa Sunda, Aturan Ngagunakeun Basa Sunda Unggal Poé Rebo


Peraturan Daérah (Perda) ngeunaan Basa Sunda geus ditegeskeun jadi aturan anu tetep ngaliwatan sidang Paripurna di Gedong DPRD Kota Bandung dina poé Senén pin 28 Mei 2012. Nurutkeun ieu aturan, dina unggal poé Rebo warga masarakat dayeuh Bandung naha arék masarakat biasa atawa gegedén dikudukeun maké Basa Sunda. Di sakola ogé pangajaran Basa Sunda kudu diajarkeun deui. Kitu sabagéan eusi Perda-na.

Ieu Perda téh miboga tujuan pikeun nyegah tumpurna Basa Sunda ku jalan dipaké deui dina kahirupan sapopoé sanajan dikudukeunana dina poé Rebo wungkul. Sanajan geus diasupkeun aturanana kana Perda, lain hartina masarakat anu henteu ngagunakeun Basa Sunda bakal meunang hukuman. Da dina aturan ieu taya hukuma pikeun masarakat anu henteu nurut kana ieu Perda. Ngagunakeun Basa Sunda mah tanggung jawab masarakat hususna urang Bandung salaku urang Sunda. Kitu nurutkeun salasahiji warta dina loka Tribun Jabar.

(Gambar meunang nginjeum ti http://jabar.tribunnews.com/)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s