Naha bet Milih Masang LinuxMint 9 Isadora?


Diantara rundayan Linux anu bisa dipasang téh nyaéta LinuxMint. LinuxMint anu kapilih téh pérsi 9 atawa anu katelahna LinuxMint Isadora. Kunaon bet milih LinuxMint? Terus naha bet milih pérsi 9 atawa Isadora?

Sabenerna mah loba pilihan rundayan Linux anu kapilih saperti Ubuntu jeung openSuse. Ngan lamun nilik kana kaayaan, dina waktu masang Ubuntu 10.04, susah ngatur ukuran layarna (teu kapanggih supaya bisa diatur kana ukuran 1366×768). OpenSuse 11.3 mah kabeneran bisaeun ngatur layar sakumaha ukuran sabenerna. Jadi mimitina mah Linux anu kapaké téh openSuse. Sanggeus sababaraha lila, maggihan inpo ngeunaan lobana sistem operasi anu maké dina kompiuter. Aya sababaraha sistem operasi kompiuter anu loba dipaké ku jalma-jalma. Anu kahijina mah sistem operasi Windows, saterusna Mac OS, Ubuntu jeung LinuxMint. Jadi sistem operasi Ubuntu katut LinuxMint téh cicing dina nomer katilu jeung kaopat dina lobana anu maké.

LinuxMint 9 Isadora

Jadi panasaran ogé kana LinuxMint. Nurutkeun rundayan mah LinuxMint téh masih kénéh sarundayan reujeung Ubuntu tin turunan Debian. Malahan bisa disebut LinuxMint téh turunan tina Ubuntu. Lamun hayang ngapdét program dina Linux-na bisa maké reperensi Ubuntu.

Terus kunaon bet milih pérsi 9, henteu milih pérsi 13? Sababna mah da pérsi éta anu panganyarna anu bisa dipasang téh. Malahan tadina mah arék masang pérsi 8. Hanjakal pérsi 8 mah pangrojongna geus béak (lamun teu salah mah ngan ukur nepikeun ka bulan Aprtil 2012), sedengkeun ari pérsi 9 mah nepikeun ka April 2013. Jadi aya kénéh waktuna.

One thought on “Naha bet Milih Masang LinuxMint 9 Isadora?

  1. Hi there! Someone in my Facebook group shared
    this site with us so I came to look it over. I’m definitely loving the information. I’m book-marking and will
    be tweeting this to my followers! Excellent blog and amazing style
    and design.

    Like

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s