Maké Sendal Capit téh Bahaya. Bener kitu?


Maca béja (berita) di yahoo.com, cenah maké sendal capit (sendal kétéplék) téh bahaya. Bahayana téh pikeun kasehatan anu makéna. Lila-lila mah, maké sendal capit téh matak ngabahayakeun, cenah, kusabab ramo-ramo suku henteu bisa diangkat kalawan tumaninah. Hal ieu téh dibalukarkeun ku robahna beungbeurat suku atawa awak anu neken kana pigeulang suku tibatan kana dampal suku bagéan tukang.
Cenah, cidera kusabab maké sendal capit téh ngaleuwihan tibatan maké sapatu anu hak-na jangkung. Ceuk para ahli, jalma anu maké sendal capit mah leumpangna bisa robah kusabab dina ngaléngkahna leuwih neken kana dampal suku bagéan luar tibatan bagéan tukang. Hal ieu bisa ngabalukarkeun cidera dina waktu anu lila.

Masih kénéh ceuk éta béja, cenah sendal capit mah kurang bisa dijadikeun tatapakan pikeun suku, anu nyababkeun bisa nyeri. Salian ti éta bisa gampang raheut lamun titajong.

Sendal capit atawa sendal keteplek

Tambahanana, sendal capit ogé bisa jadi tempat cicingna panyakit. Sendal capit anu opat poé henteu diseuseuh-seuseuh, bakal dijadikeun tempat cicingna panyakit mangrupa baktéri saperti staphylococcus aureus anu cicing dina talina. Lamun kaparengan raheut dina suku, éta baktéri bisa asup kana jero awak ngaliwatan jalanna getih. Lamun henteu diubaran bisa nyababkeun éta jalma téh maot.

Bener kitu…?

Salila di lembur, urang lembur mah geus jadi kabiasaan maké sendal capit téh. Tapi taya anu kabéjakeun cilaka gara-gara sendal capit. Komo deui nepikeun ka maot gara-gara sendal capit. Teuing pédah euweuh baktéri anu ngaranna staphylococcus aureus, teuing kumaha. Pokona mah, maké sendal capit téh aman di lembur mah.

2 thoughts on “Maké Sendal Capit téh Bahaya. Bener kitu?

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s