Milih Notbuk (Notebook) atawa Nétbuk (Netbook)?


Dina widang kompiuter anu bisa dibabawa ka mamana, sahanteuna aya dua pilihan: nétbuk jeung notbuk (léptop). Jadi dina meuli kompiuter éta sahanteuna aya dua pilihan. Kompiuter anu mana atuh anu kudu dibeuli nalika merlukeun kompiuter anu bisa dibabawa ka mamana? Dina milihna, biasana mah gumantung kana pangabutuh anu meulina.

Bedana notbuk jeung netbuk
  1. Ukuran jeung beuratna. Nétbuk mah leuwih hampang jeung gampang dibabawana. Kalolobaan nétbuk, miboga ukuran layar 10 inci katut kibor anu leuwih leutik. Beuratna henteu leuwih ti 4 pon atawa kira-kira 64 on. Sedengkeun ari notbuk, ukuranana rupa-rupa. Aya notbuk anu ukuranana 12 inci nepikeun ka 20 inci. Lamun pikeun kaperluan nongton pilem dina layar anu gedé, notbuk mangrupakeun pilihan anu alus. Sedengkeun lamun mikahayang anu leuwih gampang jeung hampang mamawana, nétbuk jadi pilihan.
  2. Ngaranjah loka/wéb. Nétbuk dijieun pikeun internétan. Nétbuk dibekelan paranti nyambung kana WiFi jeung internétan ngaliwatan kabel. Pon kitu deui notbuk, miboga kamonésan anu sarua. Anu ngabédakeunana téh kamampuhan dina mapayan loka/internét. Notbuk mah kamampuhanana leuwih alus tibatan nétbuk kusabab dirojong ku gedéna mémori anu ngaleuwihan nétbuk.
  3. Kaméra wéb (webcam). Kalolobaan nétbuk miboga webcam, mik, spiker. Pon kitu deui notbuk. Jadi lamun mikabutuh webcam pikeun ngobrol ngaliwatan internét, duanana bisa dipaké.
  4. Drive sidi/dipidi (CD/DVD). Lamun ngabutuhkeun dive CD/DVD ulah milih nétbuk, kusabab nétbuk mah euweuh anu miboga drive CD/DVD. Ampir kabéh notbuk dibarengan ku drive CD/DVD.
  5. Gedéna tempat nyimpen. Gedéna tempat neundeun (hardis) pikeun nétbuk paling gedé 160 GB, sedengkeun notbuk mah biasana kira-kira 500 GB atawa leuwih. Jadi lamun mikabutuh tempat neundeun anu gedé, alus kénéh milih notbuk tibatan nétbuk.
  6. Kamampuhan. Kabéhanana ogé pada satuju lamun kamampuhan notbuk leuwih alus tibatan nétbuk.
  7. Harga. Kalolobaan nétbuk dihargaan kurang ti 4 jutaan, sedengkeun notbuk hargana ti mimiti 4 jutaan. Jadi lamun miboga duit anu saeutik, leuwih hadé milih (meuli) nétbuk.
  8. Software. Kalolobaan nétbuk dibekelan Windows XP atawa Windows 7. Kalawan ditambahan ku kamampuhan pikeun ngetik tulisan: nulis surat, catetan leutik. Nétbuk mah teu bisa dipaké pikeun ngokolakeun pidio atawa grapik.
  9. Pikeun budak. Lamun milih kompiuter pikeun budak, nétbuk geus cukup. Ulah meuli kompiuter anu mahal-mahal teuing pikeun budak mah.
  10. Pikeun kolot. Lamun hayang bisa ngobrol leuwih deukeut reujeung kolot ngaliwatan internét, bisa maké nétbuk. Teu kudu milih notbuk.
  11. Dina milih nétbuk, taliti heula umur batréna. Umur makéna batré bisa rupa-rupa. Umur makéna batré anu panglilana dina sakali ngecas, aya anu nepikeun ka 10 jam.

(Dicutat kalawan diropéa ti http://www.ehow.com/, gambar meunang nginjeum ti http://affineontech.com/)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s