Diajar WordPress (2): Ngajajah Unggal anu Aya dina Dasbor


Sanggeus daptar blog, waktuna ngimimitian pikeun ngajajah dasbor, panél kadali di paranti medalkeun tulisan, ngokolakeun pairan, ngarobah pintonan katut panataan séjénna. Dasbor bisa disebut dapurna pikeun hiji blog, anu ngan ukur bisa diasupan ku anu boga blog. Sedengkeun ari tepasna mah mangrupakeun tempat anu bisa ditempoan ku anu lian. Anu boga blog, bisa nempoan duanana (tepas jeung dapurna).

Mangsa geus cunduk pikeun ngajajah unggal anu aya dina dasbor pikeun nyieun, ngarobah jeung ngatur eusi anu baris dipedalkeun dina blog. Dina waktu ngaaktipkeun akun blog, bakal langsung disampakeun layar pangwilujeng dina dasborna. Pikeun nempo pidangan atawa ancoan blogna (pidangan hareup atawa tepas), bisa neken judul blog anu aya di juru luhur kénca layar. Di tepas, bakal dipidangkeun pedalan anu judulna Hello world! anu ditambah ku wijet di sisi katuhuna. Pidangan ieu bisa diatur dina jero dasbor.

Ngajajah sagala hal anu aya dina dasbor

Sakali waktu asup ka jero dasbor blog WordPress, waktu nempoan tepas blog bakal diancokeun toolbar di luhur layar anu bisa digunakeun pikeun jalan gancang asup kana dasbor blog. Dina dasbor, di belah kénca, aya daptar pidangan (menu) anu bisa digunakeun pikeun ngatur blog katut ngariasna. Pikeun ngatur pidangan atawa ancoan blog, bisa asup kana menu Panataan > Umum (Settings > General) anu aya di lebah handap. Dina menu ieu bisa diatur judul blog katut tagline-na, ogé panataan séjénna. Ngeunaan ngatur ngeunaan anu sipatna pribadi atawa rusiah, bisa diatur dina menu Panataan > Pribadi (Settings > Privacy).

Sabarian nempoan pidangan anu aya dina dasbor, bisa sakalian diajar atawa mikanoh hal-hal anu aya dina dasbor.

(Gambar meunang nginjeum ti http://learn.wordpress.com/)

14 thoughts on “Diajar WordPress (2): Ngajajah Unggal anu Aya dina Dasbor

  1. Its such as you read my mind! You seem to know so much about this, such
    as you wrote the book in it or something. I feel that you simply can do with
    a few p.c. to power the message house a little bit, however instead of that, this is wonderful blog.
    A fantastic read. I will certainly be back.

    Like

  2. Can I just say what a comfort to uncover somebody that truly understands what they are discussing over
    the internet. You certainly know how to bring an issue to light and make iit important.
    More people neerd to check this out and understand this
    side of the story. I was surprised that you aree not more popular since you definitely possess the gift.

    Like

  3. I don’t know whether it’s just me or if perhaps everyone else encountering
    issues with your blog. It appears as though some of the written text
    in your content are running off the screen. Can someone
    else please comment and let me know if this is happening to them too?
    This might be a problem with my web browser because I’ve had this happen previously.
    Cheers

    Like

  4. You can certainly see your expertise within the article you
    write. The sector hopes for more passionate writers such as you who aren’t afraid to mention how they believe. Always follow your heart.

    Like

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s