Peuting Lain Anu Kuring


Aya carita ka peutingnakeun
Nalika sonten ninggalkeun
Mangsa rumenghap ngécagkeun
Ngimpleng ka jaman meureun

Dina hiliwirna angin peuting
Dina comrékna anu jempling
Dina poék nu jadi pipinding
Bulan lain waktuna nyanding

Lain carita jadi paguneman
Lain ungkara nu jadi udagan
Lain pasieup anu maruragan
Lain kahayang nu ditedunan

Kainggis, karisi, karémpan
Ngampar dina titincakan
Marurag tur ngahalangan
Naha kumaha bisa ngaliwatan

Naha tangtungan bisa kebat
Naha jiwa kapuragan ilapat
Naha diri meunang tikudrat
Najan ukur ngan sajorélat

-

(Dicutat tina catetan pesbuk)

Pasanggiri Yamaha Writing Competition 2012


Pikeun anu resep nulis hususna nulis dina loka atawa blog, aya kasempetan alus pikeun meunangkeun hadiah mangrupa duit. Carana ku jalan ngiluan pasanggiri anu dilumangsungkeun ku Yamaha dina acara ‘Yamaha Writing Competition 2012’. Ieu pasanggiri tulisan ieu dumasar kana SEO (Search Engine Optimization). Tilu tulisan anu alus kalawan ngasupkeun kecap konci ‘Motor matic injeksi irit harga murah’ dina tulisanana bakal dilélér hadiah anu jumlah-jamléhna 18 juta. Ieu pasanggiri dimimitian tina ping 1 Méi 2012, tug ditutup dina ping 30 Juli 2012.

Yamaha Writing Competition 2012

Ari cara jeung sarat-saratna, diantarana waé:

  1. Anu ngiluan kudu nyieun tulisan anu mangrupakeun ringkesan dina Basa Indonesia tina tulisan (carita/warta/inpo) anu disadiakeun dina situs microsite. Eusi tulisan bisa ditambahan ku data lain anu ngadukung.
  2. Anu ngiluan kudu ngeusi pormulir paranti daptar kalawan maké data anu jelas jeung bener.
  3. Anu ngilua téh cicingna di Indonesia.
  4. Bisa ngadaptarkeun blog atawa loka leuwih ti hiji.
  5. Maké kecap konci “Motor matic injeksi irit harga murah”
  6. Sedengkeun ari kalimah judulna ngeunaan “Motor matic injeksi irit harga murah – Yamaha Mio J“.
  7. Kudu ngasupkeun panumbu ka loka http://www.yamaha-motor.co.id dina tulisan anu dipedalkeun.
  8. Kudu nerapkeun logo lomba YAMAHA WRITING COMPETITION.

Pikeun sarat-sarat séjénna katut inpo anu leuwih paripurna atawa jéntré, bisa langsung ngalongok ka loka http://www.yamaha-motor.co.id/yamaha-writing-competition/.

Kumpulan Dongéng Basa Sunda


Ieu blog dieusi ku sababaraha rupa dongéng anu osok didongéngkeun di masarakat atawa urang Sunda. Sanajan sawaréh dongéngna bisa disebutkeun ngan ukur aya di sawatara wewengkon (henteu sumebar ka saban wewengkon di tatar pasundan), tapi aya alusna ogé dijadikeun bahan bacaan ngeunaan dongéng baheula.

Waktu dilongok dina ping 7 Jumadil Ahir, tulisan pangahirna téh dongéng ngeunaan Cipeucang (dipedalkeun dina ping 3 Maret 2010). Ieu dongéng nyaritakeun ngeunaan hiji tempat anu aya di Désa Sukamukti Kacamatan Bojongmanggu Bekasi. Dongéng ieu nyaritakeun raratan asal-usul ngaran lembur Cipeucang. Kunaon sababna eéta lembur disebutna Cipeucang.

Ancoan blog Kumpula Dongeng Basa Sunda

Terus aya deui dongéng ngeunaan sasatoan anu judulna Kuya Ngagandong Imahna. Ieu dongéng mah nyaritakeun jujutan naon sababna kuya bet ngagandong imahna. Naon sababna sakadang kuya bet mamawa waé imahna. Salian ti éta, aya sababaraha deui dongéng anu dipedalkeun dina ieu blog. Pikeun anu panasaran, sumangga waé longok ka alamat blog http://dongengbasasunda.blogspot.com/.

Ngeunaan anu nyieun ieu blog, teu disebutkeun sasahana. Data anu diancokeun ngan ukur nyebutkeun daptar blog anu dijieunna katut jinis anu boga ieu blog, anu nyieunna téh cenah saurang wanoja. Teu disebutkeun sasahana reujeung panganjrekanana.