Limus Sakeureut


Matak gila nempona, komo lamun kudu nyabakna mah. Geunyal.

Kitu téa Limus Sakeureut. Tapi ieu mah lain limus salimus-limusna. Komo limus tina tangkal limus anu bisa didahar. Najan ngaranna limus sakeureut, euweuh patalina reujeung buah limus. Dingaranan Limus Sakeureut téh pédah waé awakna siga limus meunang ngeureut.

Limus sakeureut

Lamun keur cicing mah teu siga mangkeluk anu hirup. Rada susah ngabédakeun mana huluna mana buntutna. Kajaba lamun keur ngarayap, kakara bisa apal mana hulu mana buntut. Dina huluna aya anténaan.

Dina usum hujan mah biasana osok loba Limus Sakeureut téh. Komo lamun di tempat anu baseuh/tiis/caméwék mah. Nempo kana pasipatanana, siga méar deui.