Panambah: Ngaran Itung-itungan jeung Lilana Waktu


Ieu mangrupakeun tulisan panambah ti Kang Riki Ramli M. anu aya pakaitna reujeung ngaran itung-itungan.

  • Sapasi, satengahna tinu sasiki ngan barangna buleud atawa jangkep.
  • Sabeulah, barang hiji dibagi dua nurutkeun kana uratna.
  • Sapotong, barang hiji dibagi dua neukteuk urat.
  • Sajodo, sarua jeung sapasang dilarapkeun jang ka jalma atawa sato.
  • Sarakit, sarua jeung sapasang dilarapkeun jang ka munding.
Cau saturuy dina tangkalna

Sigana upami diteraskeun jadi kana itung-itungan nu teu tangtu (kaluar tina ontek teu kang) kayaning :

  • Samanggar,
  • Saturuy,
  • Sasikat,
  • Sapapan,
  • Sapendul
  • Jst.

Ngaran Lilana Waktu

  • Sakerejep, nuduhkeun waktu saré nu sakeudueng/ saliliran.
  • Sajogjogan, nuduhkeun waktu diukur datangna jalma tiburuan nepi ka imah (nepi/anjog).
  • Salikur/lilikuran, nuduhkeun waktu 21 hiji poé nepi ka poé ka 29.
  • Sapamiangan, sabalikna ti sajogjogan, nuduhkeun waktu rada lila ti sajojogan diitung ti jalma indit nepi ka teu katingali pundukna atawa geus méngkol.

Nuhun pisan ka Kang Riki Ramli M. anu parantos kersa nambihan kana seratan dina ieu blog.

2 thoughts on “Panambah: Ngaran Itung-itungan jeung Lilana Waktu

  1. 0 (for better surround in games), a sample rate of 96 KHz and 24-bit
    digital audio, as well as a plethora of connectors. However, a few things are clear regardiing the design targets
    for the Bulldozer architecture which looks towards the horizon rather than the current steep in processor evolution; mega-tasking, multiple displays (more than a couple),
    multithreaded rendering and driver multithreading through Directt
    – X 11, Windows 8 advancments, and lower power consumption. EA’s Battlefield
    3 sure looks tasty and is bound to set new graphical standards for PC
    gaming come October. 1600 at Ulta Detail levelps should look at thhe GTX
    670 which is 30-40% faster ‘ but also more than twice as expensive.
    For all your gaming needs, 8 GBs of RAM is plenty enough.

    Like

  2. This may enable you to learn which sizing
    for increasing your savings. Today the majority of internet vendors provide online discounts that
    may be used and it’s also all a of realizing where-to look in get to reap the benefits of these coupons.

    Like

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Robih )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Robih )

Connecting to %s