Momobilan tina Kai


Salian momobilan anu dijieunna tina dahan kawung, aya ogé momobilan anu dijieunna tina kai. Momobilan tina kai mah biasana wangunana rada tohaga. Kadang bisa ditumpakan lamun nyieun momobilanan weweg mah. Dina nyieun momobilan tina kai ieu dibutuhkeun alat-alat anu rada loba jeung bahan-bahan anu loba ogé.

Dina nyieunna biasana mah wangunan momobilan téh osok nurutan mobil treuk. Pikeun anu leukeun mah, wangunana mobil treuk téh ampir kabéhanana diturutan. Aya tabeng anu bisa dibuka, aya kaca spion najan henteu tina kaca, ban tukang sabeulahna aya dua, dina kiding sisi bakna aya kai anu narangtung, reujeung per dina as ban tukang supaya bisa ngenyod.

Momobilan tina kai

Dina nyieun momobilan tina kai mah diperlukeun alat-alat diantarana waé: ragaji, bedog, sugu (lamun hayang lemes kaina), kampak, palu, meteran atawa pasekon. Sedengkeun bahan-bahan anu diperlukeun téh nyaéta: kai atawa bahbir, paku, karét ban, kai anu buleud jeung anu séjénna.

Ku barudak, momobilan tina kai ieu mah osok dipaké narik susuluhan, atawa ngahaja dipaké narik babaturanana (ditumpakan).

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Robih )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Robih )

Connecting to %s