Masang XAMPP dina Kompiuter Sorangan


Sanggeus ngundeur XAMPP, saterusna mah XAMPP-na dipasang dina kompiuter anu bakal dipaké pikeun nyieun program dina web. Cara masangna gampang, sakumaha masang program anu séjénna (catetan: ieu mah masangna dina Windows). Tinggal klik waé dua kali payil program xampp-win32. Bakal kaluar jandéla cara masang XAMPP. Tina jandéla anu kaluar, tangtukeun map anu arék dijadikeun tempat neundeun payil-payil anu diperlukeun pikeun ngajalankeun Apache katut pangrojongna. Sanggeus ditangtukeun, klik waé kenop Install. Tungguan nepikeun ka réngséna ngaguar payil-payil kana tempat anu geus dipilih tadi.

Jandela pikeun masang XAMPP

Terus bakal kaluar jandéla Command Prompt (jandéla paranti ngasupkeun paréntah kana kompiuter ku jalan ngetikeun paréntahna). Dina jandéla éta ketik waé pilihan anu disadiakeun, ketik hurup y atawa n sakumaha anu ditanyakeun.

Sanggeus réngsé, bisa dicoba naha Apache-na geus jalan atawa acan. Carana ngagunakeun panyungsi internét samisal Mozilla Firefox atawa Internet Explorer. Ketik alamat http://localhost/. Lamun kaluar kalimah anu ngawartakeun yen urang geus beres masang XAMPP dina kompiuter.

Jandela Mozilla Firefox lamun ngakses http://localhost anu nandakeun masang XAMPP-na bener

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Robih )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Robih )

Connecting to %s