Fedora LiveUSB Creator, Pakakas Pikeun Ngasupkeun Sistem Operasi kana Plésdis


Ieu program atawa pakakas bisa dipaké pikeun nyieun plésdis (flashdisk) paranti masang sistem operasi kompiuter (booting tina plésdis). Ngaliwatan program ieu plésdis bisa dipormat kalawan diasupan program sistem operasi anu baris dipasang kana kompiuter. Jadi masang sistem operasi kompiuter teu kudu maké sidi (CD) atawa dipidi (DVD) deui.

Layar jandela Fedora LiveUSB Creator

Sanajan ngaranna ieu program téh Fedora, anu hartina kaluaran atawa miboga pasipatan husus pikeun Fedora, tapi sabenerna mah lain ngan ukur pikeun Fedora wungkul. Sistem operasi anu bisa diasupkeun kana plésdis téh lain ngan ukur sistem operasi Fedora wungkul, tapi bisa ogé Linux séjénna kayaning Ubuntu, Mandriva, LinuxMint, jeung anu séjénna. Malahan mah bisa ogé dipaké pikeun ngasupkeun sistem operasi séjénna kayaning Windows asal payilna diteundeun dina pormat iso.

Aya sababaraha kapinunjulan program ieu, diantarana:

  1. Program ieu bisa dijalankeun dina Windows atawa Linux pikeun ngasupkeun sistem operasina kana plésdis.
  2. Terus ogé, dina ngasupkeun sistem operasi kana jero plésdisna teu kudu mupus data atawa ngapormat data anu aya dina plsédis. Pon kitu deui teu kudu nyieun partisi dina plésdisna.
  3. Lamun hayang ngasupkeun Linux anu jinisna Fedora bisa ngundeur kalawan otomatis. Tinggal milih persi anu hayang diasupkeun kana plésdisna.
  4. Bisa nyieun tempat neundeun anu matuh (persistent storage creation).
  5. Ditarjamahkeun ka rupa-rupa Basa.

Pikeun anu merlukeun ieu program, bisa ngundeur ti loka fedora.

5 thoughts on “Fedora LiveUSB Creator, Pakakas Pikeun Ngasupkeun Sistem Operasi kana Plésdis

  1. […] November 29, 2011 by Can Masagi | 0 comments Sayah punya kenalan namanya Kang AMID, kenalnya sih di Google Plus, namun berlanjut di Facebook. Nah Kang AMID mah sangat Nyunda… bahkan blognya pun Basa Sunda sajah. Jika ada Linuxer yang kangen tutorial pakai Basa Sunda bisa silahkan tengok postingan kang AMID mengenai pembuatan LiveUSB dengan menggunakan paket aplikasi Fedora Live USB Creator. Mangga silahkan kunjungi di tkp: https://ciburuan.wordpress.com/2011/11/29/fedora-liveusb-creator-pakakas-pikeun-ngasupkeun-sistem-ope… […]

    Like

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Robih )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Robih )

Connecting to %s