Kamari téh Taun Anyar Sunda anu ka 1948


Nurutkeun warta ti inilahjabar.com, dina poéan kamari, Jumaah 4 Nopémber 2011 mangrupakeun poéan taun anyar dina Kaléndér Sunda. Poé Jumaah kamari mangrupakeun poéan kahiji dina taun 1948 dina pananggalan Kaléndér Sunda. Loba kagiatan anu diayakeun, cenah mah dina raraga mapag taun anyar éta téh. Aya kagiatan ngalarung jeung sukuran di wewengkon Cikapundung Wétan. Salian di dayeuh Bandung, kagiatan dina raraga mapag taun anyar éta ogé diayakeun di Ciparay jeung Cilauteureun.

Kalender Sunda

Ngeunaan Kaléndér Sunda ieu diangkat deui ku yasana Abah Ali Sastramidjaja. Kaléndér Sunda mangrupakeun kaléndér pangkolotna anu aya di Indonésia. Malahan mah geus dipagunemkeun dina Seminar Internasional. Kaléndér Sunda sakumaha kaléndér séjénna, dieusi ku 12 bulan. Ngaran-ngaranna nyaéta Kartika, Margasira, Posya, Maga, Palguna, Setra, Wesaka, Yesta, Asada, Arawana, Badra, jeung Asuji. Dina sabulanna, aya 29 atawa 30 poé. Sedengkeun ari ngaran-ngaran poéna dina saminggu nyaéta Radite, Soma, Anggara, Buda, Respati, Sukra, jeung Tumpek.

(Gambar meunang nginjeum ti http://static.inilah.com/data/berita/foto/1792112.jpg)

5 thoughts on “Kamari téh Taun Anyar Sunda anu ka 1948

  1. oh pantesan kamari teh aya acara ttg kasundaan di unpad teh, aya panggung, pada nganggo iket hungkul. tapi da nuju sibuk kamari teh, janten teu tatanya. :mrgreen:

    wilujeng taun anyar lah 😀

    Like

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Robih )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Robih )

Connecting to %s