Prosésor Péntium B950 téh Entragan Mana?


Waktu nalungtik néangan kompiuter anyar (hayang apal inpo ngeunaan kompiuter anyar), hususna laptop, manggihan laptop anu leuwih murah. Nempo kana kaayaanana mah laptop anyar, ngan hargana sahandapeun laptop prosésorna Core i3 umumna. Barang ditempoan pangeusina, geningan prosésorna lain Core i3 tapi Péntium B950. Naha masih kénéh jaman kitu kompiuter maké prosésor Péntium? Lain ayeuna mah geus wancina maké Intél Core?

Panasaran ogé, naha Prosésor Péntium hususna Péntium B950 téh prosésor anyar atawa lain?

Salasahiji laptop anu make prosesor Pentium B950

Sanggeus dikotéktak ditéangan mah geningan meunang ogé inpo ngeunaan éta prosesor Péntium téh. Nyatana, Intél sanajan geus maké mérk prosésor Core, henteu nepikeun ka ninggalkeun ngaran Céléron katut Péntium. Salian ti ngaluarkeun prosésor ngaranna Core (Core i3, i5 jeung i7), ogé masih kénéh ngaluarkeun prosesor ngaraan Péntium jeung Céléron. Lamun prosésor Céléron mah ti baheula ogé apanan mangrupakeun prosésor panghandapna dina harti murah, ngan ari tingkatan Péntium ayeuna sanggeus aya generasi Core, ayana di mana nya?

Nurutkeun inpo ti cpu-world cenah prosésor Péntium kaluaran anyar ayeuna mah ditempatkeun diantara Céléron jeung Core. Nya bisa disebutkeun generasi kadua ti handap (rada murah), jeung tujuanana pikeun pasar laptop anu murah.

Ngeunaan Prosésor Pentium B950, prosésor ieu masih kénéh saentragan reujeung prosesor Core entragan kadua (arsitektur Sandy Bridge). Jadi masih kénéh saturunan reujeung prosésor Core mah. Tigkatan pangabisana ogé teu jauh tina kamampuhanana proésor Core. Ngan memang aya anu dikurangan. Diantara kamampuhan anu dikurangan atawa anu leungit téh nyaéta kamampuhan Turbo Boost, HyperThreading, AES, Virtualization (VT-x katut VT-d), Trusted Execution atawa Intel Quick Sync.

Ngeunaan kamampuhan séjénna mah euweuh bédana reujeung prosésor Core saperti dual-core, miboga grapik sorangan (integrated graphics card) anu disebut Intel HD Graphics.

(Gambar meunang nginjeum ti http://laptoping.com/wp-content/uploads/2011/08/AS5750z-with-Intel-Pentium-B950.jpg)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Robih )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Robih )

Connecting to %s