Kartun téh Gambar Disetrum


Pilem kartun jadi salasahiji tongtonan anu dipikalandep ku barudak. Najan acara pilem kartunna masih kénéh ngan ukur din TPI jeung layarna hideung bodas kénéh, tapi lumayan bisa nongton lamun kanal tipina acan dipaké ku TVRI (dina waktu pabeubeurang mah paranti siaran TVRI téh kosong kusabab teu siaran, osok dipaké siaran ku TPI). Anu matak pikaresepeunana téh kusabab anu boga lalakonna lain jalma, tapi make gambar. Gambar téh bisa obah dina pilem kartun mah. Gambar-gambarna pikaseurieun jeung loba bodorna. Malahan mah pagawéan anu teu bisa dipigawé ku jalma ogé kacida gampangna dipilampah ku kartun mah.

Pilem kartun baheula

Pagawéan anu mustahil pikeun jalma, maké kartun mah bisa dilakukeun. Kartun bisa ngapung, nyieun kapal tina naon waé, awakna Gnajan kalindes ku mobil ogé bisa balik deui kana kaayaan saméméhna. Pokona mah, matak pikahémengeun, jeung loba anu pikalucueun.
Ngan aya hiji anu jadi bahan patarosan. Kumaha cara éta kartun téh bet bisa obah atawa gerak? Apanan kartun téh dijieunna tina gambar. Sedengkeun ari gambar apanan henteu bisa nanaon. Gambarna ngiceup ogé teu bisa-bisa acan. Dalah ngiceupkeun panon ogé dina gambar mata, apanan pamohalan.

Ngan aya hiji jawaban anu katangkep ti kolot (ngan teuing saha anu ngucapkeunana mah). Cenah, kartun bisa obah atawa gerak téh kusabab GAMBARNA DISETRUM.

Bisa kitu…? Teu apal…!

(Gambar meunang nginjem ti http://preangerplanters.files.wordpress.com/2008/04/god-sigma-robots.jpg)