Pérsib Bandung Waktu Harita


Ti béh ditu kénéh ogé anu ngaranna maén bal mah geus loba anu mikaresepna. Arék budak atawa kolot sarua resepeun kana maén bal mah. Naha arék maén balna langsung di lapang (jadi tukang maén bal) atawa ngadéngékeuanana siaran langsung tina radio. Barudak anu mikaresep maén bal biasana mah osok hareureuy di lapang poli ngadon maén bal, da lamun kudu ka lapang maén bal mah lumayan jauh. Lapang poli anu leutik téh dipaké maén bal. Bal anu dipakéna bal biasa anu basajan atawa bal palastik lain bal bliter, da gedé jeung teuas teuing. Bal bliter mah paranti maén bal kolot, jeung kudu maké sapatu paranti maén bal.

Tim maen bal Persib Bandung harita

Dina palebah ngadéngékeun siaran maén bal tina radio, anu dipikalandep téh siaran langsung maénna tim Pérsib Bandung. Lamun tim Pérsib Bandung maén dina Liga, biasana mah osok disiarkeun ngaliwatan radio RRI Bandung, naha arék maén di Bandung atawa keur nyorog ka tempat tim séjén. Ngadéngékeun tina radio téh lain kusabab henteu disiarkeun ngaliwatan tipi, tapi tipi harita mah masih kénéh jarang jeung tacan tangtu disiarkeun. Salian ti éta, ngadéngékeun siaran tina radio mah leuwih ramé jeung leuwih pagot. Raména téh ku anu nyiarkeunana. Ngocoblak mani norolang ngajelaskeun kumaha jalanna maén bal, ti mimiti lalumpatanana anu maén bal jeung pulang antingna bal napikeun ka kaayaan anu keur lalajo maén bal di sisi lapang. Lamun dina asupna jadi gul, siga anu pahibut sorangan.

Ngeunaan Pérsib Bandung mah, harita mah da euweuh deui tim maén bal anu dipikalandepna salian ti tim Pérsib Bandung. Teuing pédah tim Pérsib mah bogana urang Sunda jeung asalna ti tatar Sunda. Komo anu maénna apanan harita mah lolobana asalna urang Sunda, sakumaha aya Robbi Darwis, Ajat Sudrajat, Nandang Kurnaedi, Yudi Guntara, Sobur jeung anu séjénna.

(Gambar meunang nginjeum ti http://stat.ks.kidsklik.com/statics/files/2011/01/129617767991574126.jpg)

5 thoughts on “Pérsib Bandung Waktu Harita

  1. Ngan upami ngupingkeun siaran maen bal dina radio, nu rame teh reporter na. kadang kala sok aya salah ucap. pok na teh sodara2…saat ini anda sedang mendengarkan siaran langsung pertandingan…keadaan masih kosong-kosong…. sementara lapangan meninggalkan bola…!

    Like

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s