Internétan di Lembur


Sanajan keur di lembur, ulah pugag tina bisana internétan. Ngamangpaatkeun parabot anu aya, bisa ogé pikeun internétan. Ngagunakeun kompiuter jeung henpon anu dijadikeun modem, ahirna mah bisa nyambung ka internét. Sanajan kartuna pikawatireun, sieun euweuh sinyalan, bisa ogé diakalan. Ma’lum waé kartu anu dipakéna téh apanan tilu (3/tri), anu di lembur mah apanan bisa jadi mangmang, naha aya sinyal atawa euweuh. Béda reujeung kartu kaluaran ti Telkomsel, Indosat jeung XL anu sinyalna alus (pédah waé éta ogé aya tatanggerna di désa). Lain teu hayang maké kartu kaluaran ti anu tiluan éta (Telkomsel, Indosat atawa XL), ngan diitung-itung mah leuwih mahal dibandingkeun reujeung kartu tilu. Nya susuganan waé atuh aya sinyalan, da kartu esia ogé ningan aya sinyalan.

Dicoba diaktipkeun, najan lep-lepan sinyalna ayaan najan ngan ukur dua jeung tilu tangtung. Eta téh pangalusna. Dina goréngna mah nya euweuh sinyalan. Najan kitu, internétna mah bisa dipaké ogé.

Kusabab teu miboga kabel datana, nya transper data tina henpon kana kompiuterna maké blutut (bluetooth). Aya alusna ogé sabab henponna bisa diteundeun di tempat anu rada jangkung jeung jauh tina kompiuter. Ari program anu digunakeun pikeun ngadalikeun modemna, maké program jieunan anu nyieun henpon, Sony Ericsson PC Suite persi 6.

Sony Ericsson PC Suite persi 6

Ngagunakeun ieu program, teu susah-susah teuing. Teu kudu lieur ngatur setélan modem. Pikeun nyambung ka internét, kari milih pidangan (menu) Internet Connection. Terus tina jandéla anu kaluar, teken kenop Connect. Tungguan waé nepikeun ka nyambung ka internét (kenop Connect robah jadi Disconnect). Buka waé panyungsi internét anu biasa dipaké.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Robih )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Robih )

Connecting to %s