Kamari Bulan Puasa, Isukan Bulan Puasa Deui


Teu karasa geningan nyérélékna waktu téh. Asa anyar kénéh nincak bulan Puasa téh. Asa can lila ninggalkeun bulan Puasa téh. Ayeuna geus nincak bulan Rewah deui. Mangkaning geus tanggal lilikuran, anu sababaraha poé deui ogé tangtuna bulan Rewah téh bakal lekasan. Bulan Rewah lekasan bakal asup kana bulan Puasa.

Geus bulan Puasa deui geningan.

Bakating ku ngeunahna hirup di dunya, waktu téh teu karasa nyérélékna. Ti detik ka detik, menit ka menit, jam ka jam, poé ka poé, minggu ka minggu jeung ti bulan ka bulan téh mani gancang pisan majuna. Kamari bulan puasa, isukan ogé geus bulan puasa deui. Basa éta ogé apanan ngalaman bulan puasa anu saterusna diselang ku sabelas bulan panyelangna, saméméh manggih deui bulan puasa. Muter terus waé ti puasa ka puasa, kitu jeung kitu. Ngan nepikeun ka iraha atuh arék muteran waktu ti puasa ka puasa téh?

Naha aya hal anu penting atawa miboga harti pikeun kahirupan dina muterna waktu éta téh…?

Lamun niténan kahariwang kamari basa ninggalkeun bulan puasa, sieun teu panggih deui reujeung bulan puasa taun hareup, mudah-mudahan teu kajadian. Mudah-mudahan bisa nepi ka bulan puasa anu geus di hareupeun. Ulah kapegat ku nanaon, pangpangna mah ku tungtung hirup. Kahariwang mudah-mudahan jadi doa pikeun nepikeun deui kana bulan puasa isukan.

Kalender taun 2011 atawa 1432 H

Bulan puasa mangrupakeun bulan anu agung, anu teu bisa dimomorékeun kitu waé. Di jero bulan puasa kacida loba hal-hal anu penting jeung miboga harti anu penting pikeun kahirupan, boh kahirupan di dunya pon kitu deui kahirupan di aherat. Kusabab kitu, saacanna asup kana bulan Puasa téh kudu miboga rarancangan jeung kahayang pikeun ngalakonan kahirupan salila bulan Puasa. Ulah nepikeun ka bulan puasa téh kawas bulan-bulan séjénna anu taya punjulna, anu teu miboga harti nanaon.

Kumaha atuh supaya bisa nyanghareupan bulan Puasa kalawan sampurna?

(Gambar meunang nginjeum ti http://lh5.ggpht.com/-5gSOmqjNdT8/TSSlOLNQFII/AAAAAAAAIB0/oEpdj7rgPhE/kalender_2011.jpg)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Robih )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Robih )

Connecting to %s