Beja Geus Walatra


Jajap sora ti anggalna
Pamohalan bisa laksana
Paménta taya tungtungna
Hariwang pinuh sungkawa

Béja-béja mani walatra
Datangna unggal mangsa
Nu nyamuni atawa wakca
Nembrak taya anu anca

Kocap kecap sagala ucap
Naha nepi naha teu cacap
Naha daria bari ditanggap
Naha bener atawa sulap

Sabiwir hiji nu ngahiji
Nongtorékan di ieu nagri
Harta harti jadi pangaji
Nilepan bebeneran pasti

Iraha atuh bakal walagri
Harepan nu minuhan ati
Nepi ka iraha dipatri
Nedunan pamundut Gusti

Mangsa daria nu nalangsa
Lahlahan ménta pangriksa
Tangtayungan bendu salaksa
Jauhkeun sagala panyiksa

Neundeun harepan ka saha
Nu bisa mawa béja wiwaha
Nu bisa ngungkulan subaha
Taya cupat sipat mokaha

Ka mana nyantélkeun haté
Nu cicing lin dinu simpé
Néangan pakeun nyarandé
Nu lin ngan ukur mépéndé

Nagri Indonesia

(Dicutat tina: http://www.facebook.com/note.php?note_id=10150112754341894)

One thought on “Beja Geus Walatra

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s