Mikawanoh WordPress


Lamun ngomongkeun blog, moal bisa leupas tina dua ngaran anu nyadiakeun tempat blog nyaéta wordpress jeung blogspot. Dua ngaran ieu mangrupakeun pamaén anu maén dina dunya blog. Duanana mangrupakeun pangladén blog anu gedé, sahenteuna pikeun urang dieu. Sanajan kitu, di sagédéngeun anu dua ieu, masih kénéh aya pangladén blog séjénna, diantarana waé: type pad, multiply, jeung nu séjénna.

Ngan anu bakal ditulis di dieu mah ngeunaan pangladén blog wordpress. Di dunya blog, wordpress téh aya dua rupa nyaéta tempat pikeun neundeun blog jeung anu hiji deui nyaéta platform pamedal blog (pakakas pikeun nyieun jeung ngokolakeun blog). Duanana sarua maké ngaran wordpress. Jadi lamun hayang ngabogaan blog bisa maké tempat anu disadiakeun ku wordpress kalawan maké pakakas pikeun nyieun blog anu ti wordpress kénéh, atawa arék neundeun blog di tempat séjén kalawan maké pakakas wordpress pikeun ngokolakeun blog-na.

wordpress.com jeung wordpress.org

WordPress anu nyadiakeun tempat pikeun neundeun blog (anu haratis) ngabogaan alamat di http://www.wordpress.com/. Anu hayang ngabogaan blog kalawan haratis bisa daptar ka wordpress ieu. Sanggeus disatujuan ku wordpress, engkéna bakal ngabogaan blog anu alamatna di pangladén wéb wordpress. Contona waé, blog ieu. Ngaran blog ieu téh didaptarkeunana ka wordpress ku ngaran ciburuan. Kusabab kitu, alamat ieu blog téh jadi: https://ciburuan.wordpress.com/. Alamat blogna masih kénéh aya kekecapan wordpress kusabab daptar blog anu haratis. Lamun hayang euweuh panambah kecap wordpress, misalna jadi http://www.ciburuan.com/, wordpress nyadiakeun pasilitas anu ngaranna Domain Mapping, tapi henteu haratis. Waragad anu kudu dikaluarkeunna téh 17 dolar pikeun hiji ngaran blog. Pikeun leuwih jelasna mah bisa diilikan dina tulisan anu alamatna di http://en.support.wordpress.com/domain-mapping/.

WordPress anu hiji deui nyaéta wordpress salaku pakakas pikeun nyieun jeung ngokolakeun blog. Ieu mah rupana téh program atawa aplikasi anu kudu diteundeun di pangladén wéb. Jadi ieu mah bisa disebut program dina komputer. WordPress anu ieu mah bisa dicokot atawa diundeur di alamat http://www.wordpress.org/. Lamun arék nyieun blog, bisa maké pangladén wéb anu di mana waé, anu nyadiakeun tempat anu bisa diteundeunan worpdress. Sanggeus miboga alamat jeung ngaran blog (arék anu mayar atawa haratis), éta pangladén wéb anu dipaké alamatna diteundeunan wordpress meunang ngundeur ti wordpress.org.

Pikeun danget ayeuna mah, loba pangladén wéb anu geus dipelakan wordpress, jadi teu kudu ngunggahkeun deui wordpress meunang ngundeur ti wordpress.org.

2 thoughts on “Mikawanoh WordPress

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Robih )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Robih )

Connecting to %s