Jugul


“Ma, anu kamari téh saha?” Si Acim nanya ka indungna.

“Anu mana?” Indungna si Acim malik nanya.

“Anu kamari téa ningan anu nganteurkeun surat.” Ceuk si Acim.

“Oh, éta. Éta mah Bah Nono, ti Désa.” Témbal indungna si Acim.

“Tebih atuh nya, Ma.”

Indungna si Acim unggeuk.

“Ngahaja éta téh Ma, ka dieuna?” Si Acim nanya deui.

Indungna unggeuk deui, tanda ngaheueuhkeun.

“Nganteurkeun serat?” Si Acim nanya deui.

Indungna si Acim teu ngajawab.

Jugul (asal poto: http://eksposnews.com/photo/dir102010/1286325717tukang%20pos.jpg)

“Kersaan nya Ma…?”

“Apanan éta mah geus jadi tugasna.” Ceuk indungna si Acim.

“Tugas naon kitu Ma?” Si Acim panasaran.

“Apanan nganteur-nganteurkeun surat.”

“Oh kitu.” Si Acim unggut-unggutan.

“Enya. Bah Nono téh tugasna jadi tukang nganteur-nganteurkeun surat.” Témbal indungna si Acim.

“Janten tukang pos nya Ma?” Si Acim nanya deui.

“Lain. Bah Nono mah jugul.” Témbal indungna.

“Jugul…?” Si Acim heraneun. “Jugul téh naon kitu Ma?”

“Apanan tukang nganteur-nganteurkeun surat.”

“Oh….” Si Acim ngartieun. Manéhna embung kapapanjangan.

One thought on “Jugul

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Robih )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Robih )

Connecting to %s