Mapay Lalampahan


Nyangking diri di bihari,
Ngojayan wanci kiwari,
Ngudag udagan ku pangarti,
Nyuaykeun poé kamari,

Kamari bubus banglus,
Iwat geuwat anu alus,
Goréng gepéng gera tebus,
Susugan bisa dipupus,

Isukan anu kapicangcam,
Papantes saméméh guam,
Tapelkeun sanajan ku malam,
Gera rarancang méméh ngancam,

Jaga tacan laksana,
Teu katolih raratanana,
Boa bakal karampa,
Biheung nincak jalanna,

(Dicutat tina: http://www.facebook.com/note.php?note_id=470595611893)

DVDVideoSoft Free Studio Manager, Pakakas Gratis pikeun Ngolah Audio Pidio


Perlu pakakas pikeun ngolah audio jeung pidio (video maksudna mah) dina komputer anu haratis (gratis maksudna mah)…?

Lamun jawabanana heueuh, aya hiji program pakakas anu kaicda lengkepna jeung gratis deuih. Ngaran eta pakakas teh DVDVideoSoft Free Studio Manager. Free Studio Manager mangrupakeun hiji pakakas (utilitas) atawa program dina komputer anu kacida lengkepna dina ngolah audio jeung pidio, kaasup ngundeur pidio tina situs Youtube kaluaran ti DVDVideoSoft.

Jandela Poko DVDVideoSoft Free Studio Manager

DVDVideoSoft Free Studio Manager ngagabungkeun leuwih ti 30 rupa pakakas paranti ngolah jeung ngarobah audio jeung pidio. Kabehanana dihijikeun dina hiji program. Dina program ieu dijerona aya pakakas pikeun ngundeur (download) jeung ngarubah pidio  YouTube kana pidio pikeun divais portabel (PSP, iPod, iPhone jeung anu sejenna), ngarobah alur sora tina pidio kana format lagu MP3, pidio kana format Flash, ngarobah pidio 3gp jeung rea-rea deui. Program ieu oge mawa pakakas pikeun nulis data kana CD atawa DVD jeung aplikasi pikeun nyedot musik tina CD Audio.

Dina jandela awal Free Studio Manager, aya opat rupa kategori anu bisa dipilih gumantung kana kabutuhan. Opatanana teh nyaeta: Internet, DVD & Video, MP3 & Audio, CD/DVD/BD. Opatanana dieusian ku pakakas anu aya hubunganana jeung judulna.

  • Katagori Internet digunakeun pikeun ngundeur pidio tina YouTube atawa video Flash ti internet terus diteundeun kana komputer jadi format anu dipikahayang.
  • Katagori DVD & Video aya hubunganana jeung pakakas pikeun ngarobah pidio tina hiji format kana format anu sejen, kaasup pikeun ngolah pidio anu gampang (sederhana). Dina katagori ieu oge aya pakakas pikeun ngarekam layar monitor komputer.
  • Katagori MP3 & Audio, nyaeta kumpulan pakakas pikeun ngolah sora, audio atawa lagu. Di jerona aya pakakas pikeun ngarobah format audio.
  • Katagori CD/DVD/BD, mangrupakeun kumpulan pakakas pikeun ngasupkeun audio atawa pidio kana CD atawa DVD.

Anu merlukeun ieu program bisa langsung ngundeur programna tina situs DVDVideoSoft atawa bisa diklik di dieu.

Pikeun catetan, program/pakakas ieu bisa digunakeun dina Windows 2000/XP/Vista/7. Sanajan gratis, program ieu rada maksa anu ngagunakeun pikeun nerapkeun toolbar dina browser anu digunakeun.