Rajaban teh Isro’ Mi’rojna Kanjeng Nabi Muhammad saw.


Isro’ Mi’roj teh asalna tina dua kecap, nyaeta Isro’ jeung Mi’roj. Lamun diwincik mah, hartina eta kecap teh nyaeta: Isro’ hartina lalampahan ti dina waktu peuting. Lalampahan ieu teh dilakonan ku Nabi Muhammad ti Masigit Harom di Kota Mekkah ka Masigit Asqo di Baitul Maqdis Palestina. Sedengkeun ari hartina Mi’roj nyaeta naek ka luhur, ieu mah nuduhkeun kana lalampahan Nabi Muhammad ti Masjid Aqso ha Sidrotul Muntaha kanggo ngadeuheus ka Gusti Allah. Eta dua lalampahan teh dilakonan dina waktu ngan sapeuting.

Ieu kajadian teh lumangsung dina waktu taun ka dua belas jadi Rosul. Dina mangsa harita Nabi Muhammad keur dina kaayaan ditibanan kasedih. Dina taun eta teh Nabi Muhammad ditinggalkeun maot ku istrina, Khodijah jeung Amangna, Abu Tholib.

Nya pikeun ngupahan eta kasedih teh, Gusti Allah miwarangan Nabi Muhammad kanggo ngadeuheus ka Anjeunna, ku ngalakonan Isro’ sareng Mi’roj.

Ari oleh-oleh uihna tina ngalakonan Isro’ Mi’roj ieu teh nyaeta ibadah Sholat. Ibadah Sholat mangrupakeun ibadah anu parentahna langsung ti Gusti Alloh. Mimitina mah ibadah sholat teh kudu dilaksanakeun 50 kali dina waktu sapoe sapeuting. Ngan dumasar kana piwejang Nabi Musa, Nabi Muhammad ngadeuheus deui ka Gusti Allah pikeun ngurangan wilanganana. Nya ahirna mah nepikeun ka lima waktu. Nya nepikeun ka ayeuna, ibadah solat teh dilaksanakeunana teh ngan lima waktu dina sapoe sapeuting.

Eta teh mangrupakeun hiji hikmah dina lalakon Isro’ Mi’roj. Jadi, kuayana intihan ieu teh, mudah-mudahan urang sadayana tiasa ngajaga ibadah solat urang.

Eta teh mangrupakeun eusi tina pidatoan anu diapalkeun ku si Omon. Sanggeus kitu manehna beres macakeun pidatoanana, si Omon diuk di antara barudak nu sejenna. Saurang-urang ka hareup pikeun latihan persiapan nyinghareupan intihan.

Barudak keu solat babarengan

(Gambar meunang nginjeum ti http://t0.gstatic.com)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s