Salin Jinis, Robah Alam


Layung di luhur gunung geus jucung
Kalangkang pating jurungkunung
Jiga anu ngajurung-jurung gera nangtung
Hamo ulah lali, hirup manjing ka tungtung

Warnana koneng ku matak aheng
Kade pancen anu malen-malen ulah kacoceng
Komo mung neangan nu saukur tameng
Loba anu seah loba anu saheng

Panonpoe tilem cahyana beuki melempem
Poma ulah asa aing kaalem
Ngeunah-ngeunah loba anu pelem
Bisi hirup jadi beuki ka kakerem

Beurang salin jinis jadi peuting
Sumanding, pipinding anu ngadalingding
Beuki ngeunah asa aya anu ngayun ambing
Naha aya, naha saha anu bisa mepeling

Sora gaang jadi reang, ku matak salempang
Hariwang, sieun teu manggih deui beurang
Taya jalan geusan balik mangsa ka tukang
Naha ayeuna, bet ayeuna waktu urang mulang

(Dicutat tina: http://www.facebook.com/topic.php?topic=15050&post=89446&uid=88608078217#!/note.php?note_id=403982206893)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Robih )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Robih )

Connecting to %s