Manusa


Manusa anu ngaku jadi manusa
Ulah ngan ukur ngarasa jadi manusa
Manusa anu taya hartina, manusa anu ngan ukur ngarasa manusa ceuk dirina
Manusa anu hirupna ngan saukur eukeur hirup di dunya
Manusa anu ngan saukur hayang hirup di dunya bari jeung teu ngarti kana kahirupan salaku manusa

Manusa kudu hirup beri jeung apal kana kamanusaanana
Manusa anu apal kana dirina,
Manusa anu apal kana saha dirina, apal kana asalna jeung apal arek ka mana lalampahan saterusna
Manusa anu nengetan dirina, anu tangtuna bakal apal kana Pangeranana
Manusa anu ngaji kana dirina, manusa anu apal kana jati dirina

Manusa lain ngan ukur hirup pikeun hirup di dunya
Tapi manusa anu bener-bener apal kunaon jeung kudu kumaha hirupna
Manusa anu apal jeung ngalaksanakeun naon anu jadi tugas kamanusaanana
Manusa anu bener-bener jadi manusa, sakumaha anu dipikayahang kunu nyieun manusa
Manusa anu bener-bener apal yen manehna teh makhluk anu sampurna
MANUSA anu sabener-benerna MANUSA

(Dicutat tina: http://www.facebook.com/amid.abdul.malik.imanuddin?v=app_2347471856&ref=profile#!/note.php?note_id=302833956893)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Robih )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Robih )

Connecting to %s