Ngaji Qur’an jeung Ngaji Diri


Mun ngadenge istilah ngaji, nu kapikir teh pasti maca atawa diajar maca Al-Quran. Da di lembur mah nu ngaranna ngaji teh kitu. Ngaji geus jadi kabiasaan pikeun barudak di lembur, teu di budak awewe teu di budak lalaki. Waktuna biasana mah saba’da Sholat Maghrib nepikeun ka waktu Isya. Kadangkala osok ditambahan saentas Ashar jeung Shubuh.

Anu dijadikeun bahan pelajaranana, teu jauh tina Al-Quran. Da nu pokona mah kumaha supaya budak teh bisa maca Al-Quran anu bener. Di luar maca Al-Quran, osok ditambahan ku diajar nadhoman, diajar prak-prakan Sholat, Wudhu jeung diajar biantara atawa ceramah pikeun budak anu manjing dewasa atawa nincak rumaja.

Ngan, sakali mangsa mah aya jelema anu saluhureun dina umurna anu ku kolotna dititah ngaji teh embungeun. Cenah, jawabanana teh mending ngaji diri daripada ngaji Al-Quran mah. Ngaji Al-Quran mah nomer dua, anu kahiji mah nu tadi tea, nyaeta ngaji diri.

Naon atuh anu dimaksud ku ngaji diri teh…?

Nurutkeun caritaan anu nepi ka kuring mah, nu ngaranna ngaji diri teh nyaeta kumaha supaya apal kana dirina: saha atuh dirina teh? Malahan mah cenah, mun ngaji diri teh aya tilu pananya ku kudu dijawab, nyaeta: saha dirina, asal ti mana, ayeuna eukeur naon jeung bakal ka mana…? Mun hiji jalma hasil dina ngaji dirina nyaeta bisa apal kana dirina, tangtuna oge bakal apal kanu nyiptakeunana, bakal apal ka Pangeranana.

Eta meureunan pentingna ngaji diri teh. Mun ngaji Al-Quran mah diajar kumaha macana (eta mah tingkatan awal sapertina mah), sedengkeun ngaji diri mah kumaha apal ka Anu nurunkeun Al-Quranna.

Terus penting mana…? Naha mending milih ngaji Al-Quran atawa milih ngaji diri…? Atawa milih duanana wae…?

12 thoughts on “Ngaji Qur’an jeung Ngaji Diri

  1. If you desire to increase your knowledge simply
    keep visiting this website and be updated with the most up-to-date gossip posted here.

    Like

  2. Hi, Neat post. There’s an isue along with your website in web explorer, would check this?
    IE still is the market chief and a good component to other folks will leave out your
    excellent writing due to this problem.

    Like

  3. ku ka ayeuna an mah kudu ngaji Al Qur’an heula, kusabab heula keneh Al Qur’an jeung urang oge,,soal na mah sanes jaman nabi Ibrahim> tah upami tos terang Eusi Qur’an tiasa nyingkronkeun sareung ngaji diri keudah aya dasarna, da urang mah ageman na islam, janteun kedah dumasar kana ajaran islam, nisal keun urang teh kedah tiasa ngaji rasa ( rasa naon we eta mah) tah dina islam mah Tiasa di sebat Ikhlas tea.soal na jaman kiwarimah sesah nu tiasa ngaji rasa teh da sieuneun sangsara didunya,,, sakitu heula we ah isin bilih aya sepuh atw ustadz..

    Like

  4. 頑固な便秘改善には、水分を多目にとる事です。朝起きた直後にコップ一杯ある新鮮なお水をカラダに吸収すると、胃腸が刺激されて便意が起こるようになります。お水は1日、すくなくても2リットル飲むとよいでしょう。水分といってもジュースでは意味がないので純粋なミネラルウォーターを飲みましょう。朝、オリーブオイルを大さじ一杯飲むのも胃や腸を活動的にします。

    Like

  5. bạn muốn xây nhà trọ Và quý khách
    đang cân nhắc tìm một công ty xây dựng
    uy tín với chuyên môn cao để tân trang lại ngôi nhà, Xây dựng
    Hòa Hưng chính là sự lựa chọn số 1 cho
    khách hàng với nhiều dịch vụ ưu đãi.… chúng tôi tư
    vấn cho bạn cách tốt nhất Theo kiến trúc sư
    Công ty Xây dựng Hòa Hưng cho biết, thông thường đơn giá xây
    nhà trọn gói sẽ bao gồm nhiều hạng mục, nhưng chủ yếu phụ thuộc vào 3 yếu tố sau….
    Cty xây dựng Nguyên Đơn giá thi công được áp dụng cho quy trình thi công bao
    gồm chi phí giám sát và quản lý công trình, cũng như
    tất cả các khoản bảo hiểm của nhà thầu và bên thứ
    ba….. thành phố long an Có rất nhiều lý do để quý khách làm mới lại căn hộ
    của mình như: ngôi nhà quá cũ, các hạng mục xuống cấp, chuyển nhà, mua nhà mới,.…
    công ty xây dựng nước ngoài tại tphcm
    xay phong tro

    Like

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Robih )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Robih )

Connecting to %s