Ngaran-ngaran Kaulinan Barudak


Sanggeus ngayakeun panalungtikan, khususnya di wilayah Kampung Ciburuan katut sabudeureunana, dikumpulkeun nu ngaranna rupa-rupa Kaulinan Barudak. Tapi ieu tangtuna oge henteu kabuka sakabehna. Ieu mah ngan ukur anu aya di wilayah nu kasebut eta.

Ngaran-ngaran Kaulinan Barudak teh di antarana:

  1. Ucing-ucingan
    • Ucing Sumput atawa Ucing Dua Lima
    • Ucing Tangkal
    • Ucing Udag
    • Ucing Saminggu
  2. Rorodaan
    • Rorodaan gilindingna tilu anu bisa ditumpakan
    • Rorodaan anu didorong
    • Rorodaan paranti ngala cai
  3. Pepeletokan
  4. Congklak
  5. Papabrikan tina daun danas/ganas
  6. Peupeuyeuman tina tangkal harendong
  7. Galah
  8. Pris-prisan
  9. Susumpitan
  10. Peperangan
    • Make karet geulang, pelorna ku dahan sampeu
    • Make kekembangan anu matak rapet kana baju/awak
    • Make pepeletokan
    • Make dahan cau
  11. Sasaungan
  12. Raranggonan
  13. Ayun-ayunan
  14. Momobilan
    • Tina kai
    • Tina dahan kawung
    • Tina cangkang jeruk bali
  15. Encrak
  16. Jajangkungan atawa enggrang
  17. Soldah
  18. Paparahuan tina daun marasi, majuna bisa katebak angin atawa make budah odol
  19. Ngadu kaleci
  20. Ngadu muncang
  21. Gugulusuran
    • Make Upih (daun tangkal jambe anu geus kolot nepi ka muragna)
    • Teu make nanaon
  22. Sapintrong
  23. Loncat Tinggi
  24. Dam-daman
  25. Empet-empetan: tina tangkal pare, jiga tarompet
  26. Torotot heong
  27. Kokoleceran
    • Tina kai: tangkal tisuk, jati
    • Tina awi: awi tali
    • Tina daun: daun kalapa
  28. Gogolekan tina dahan sampeu
  29. Rorokoan tina gabus tangkal sampeu
  30. Babaledogan
    • Maledogkeun langari make nyere. Tungtung nyere nu leutik ditojoskeun kana puhu
    • Maledogkeun batu kana cai supaya ajleng-ajlengan
  31. Keketepelan
  32. Jujulangketan
  33. Naheunan sasatoan sabangsaning manuk
  34. Langlayangan
    • Meuli
    • Nyieun tina keresek
    • Ngagunakeun daun
  35. Maenbal
  36. Vovolian
  37. Kasti
  38. Gatrik
  39. Simar
  40. Eundeuk-eundeukan
  41. Ngadu pangal
  42. Tatarucingan
  43. Oray-orayan
  44. Puputeran tina dahan sampeu
  45. Anyang-anyangan
  46. Gugunungan make ciduh dina taneuh

Tambahanana:

  1. Boy-boyan
  2. Sorodot Gaplok
  3. Pecle

4 thoughts on “Ngaran-ngaran Kaulinan Barudak

    • Punten teuacan kalebetkeun sapertosna mah. Da nami-namin anu diserat di luhur mah mung sapalihna atanapi sabageanna wungkul. Janten masih keneh seueur anu tacan kasebatkeun.

      Like

  1. Now, they come in lovely colors with interesting types on it.

    Let’s fully grasp the infection portion. The borrower
    indications a post-dated verify to the lender in
    the complete sum of the loan plus costs.

    Like

  2. Hey, I think your site might be having browser compatibility
    issues. When I look at your blog in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some
    overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that,
    wonderful blog!

    Like

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Robih )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Robih )

Connecting to %s