Kumpulan Dongéng Basa Sunda


Ieu blog dieusi ku sababaraha rupa dongéng anu osok didongéngkeun di masarakat atawa urang Sunda. Sanajan sawaréh dongéngna bisa disebutkeun ngan ukur aya di sawatara wewengkon (henteu sumebar ka saban wewengkon di tatar pasundan), tapi aya alusna ogé dijadikeun bahan bacaan ngeunaan dongéng baheula.

Waktu dilongok dina ping 7 Jumadil Ahir, tulisan pangahirna téh dongéng ngeunaan Cipeucang (dipedalkeun dina ping 3 Maret 2010). Ieu dongéng nyaritakeun ngeunaan hiji tempat anu aya di Désa Sukamukti Kacamatan Bojongmanggu Bekasi. Dongéng ieu nyaritakeun raratan asal-usul ngaran lembur Cipeucang. Kunaon sababna eéta lembur disebutna Cipeucang.

Ancoan blog Kumpula Dongeng Basa Sunda

Terus aya deui dongéng ngeunaan sasatoan anu judulna Kuya Ngagandong Imahna. Ieu dongéng mah nyaritakeun jujutan naon sababna kuya bet ngagandong imahna. Naon sababna sakadang kuya bet mamawa waé imahna. Salian ti éta, aya sababaraha deui dongéng anu dipedalkeun dina ieu blog. Pikeun anu panasaran, sumangga waé longok ka alamat blog http://dongengbasasunda.blogspot.com/.

Ngeunaan anu nyieun ieu blog, teu disebutkeun sasahana. Data anu diancokeun ngan ukur nyebutkeun daptar blog anu dijieunna katut jinis anu boga ieu blog, anu nyieunna téh cenah saurang wanoja. Teu disebutkeun sasahana reujeung panganjrekanana.

About these ads

About AMID 'Abdul Malik Imanuddin'

Mapay Jalan Kahirupan

Posted on 28 April 2012, in Blog Sunda and tagged , , , . Bookmark the permalink. Tunda talatah.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 649 other followers

%d bloggers like this: